Unides Podem – Esquerra Unida visita la comarca dels Serrans per a escoltar les reivindicacions de la “Espanya buidada”

Rosa Pérez Garijo, candidata a les Corts per València, s’ha reunit amb diferents col·lectius socials i membres de la comunitat educativa per a conéixer de primera mà els problemes que tenen en els municipis rurals valencians.

La falta d’infraestructures, de serveis públics, d’ajudes al desenvolupament rural o les poques oportunitats que tenen els joves d’aquestes localitats, són les principals reclamacions de la “Espanya buidada”. Mentre les ciutats augmenten la seua població i, amb això, les seues prestacions, moltes persones es resignen a abandonar els seus municipis i exigeixen mesures per a millorar les seues condicions de vida i poder garantir un futur per al seu poble i les futures generacions.

En el sentit d’aquestes reivindicacions, la candidata a les Corts Rosa Pérez Garijo, ha viatjat aquest dimecres a la comarca valenciana dels Serrans, on s’ha reunit amb diferents col·lectius per a recollir les seues propostes i poder convertir-les en lleis en la pròxima legislatura, en la qual Unides Podem – Esquerra Unida espera tindre rellevància per a “fer polítiques que milloren la vida de tota la ciutadania valenciana i no solament dels qui viuen en les grans urbs”, ha declarat Pérez Garijo.

En la reunió, a més d’associacions feministes, esportives, educatives i ecologistes de la zona, han participat Vicente Portolés i David Cañigueral, alcaldes d’EUPV dels municipis de Villar del Arzobispo i de Xelva respectivament. Durant una hora i mitja, han pogut exposar els principals problemes que afronten al viure lluny de la ciutat per a que la candidata de la coalició poguera conéixer-los ja que, com ha declarat, “no acudim a presentar les propostes del nostre programa, sinó a escoltar les que han d’oferir-nos des dels diferents col·lectius del territori rural valencià”.

Rosa Pérez Garijo s’ha compromés a portar a les Corts mesures que vertebren tot el territori valencià, sobretot en zones amb major dèficit d’infraestructures. A més, considera prioritari que cada localitat tinga garantits els serveis públics bàsics com l’educació o la sanitat sense necessitat d’haver de desplaçar-se a un altre municipi.

“No farem com altres partits que només visiten la valència rural en campanya. El nostre compromís amb aquests pobles és ferm i l’hem demostrat des de l’alcaldia de diversos municipis com el de Villar o el de Xelva i també volem continuar demostrant-lo des de les Corts Valencianes. Anem a mostrar el nostre compromís d’incloure a la gent dels municipis en el disseny de les polítiques públiques per a prendre mesures urgents que permetan que els habitants del món rural deixen de sentir-se ciutadans de segona”, ha conclòs Pérez Garijo.

Related Articles

Back to top button