Unides Podem Esquerra Unida reclama les competències per a gestionar el transport públic valencià

Els candidats a Corts Valencianes per València Rosa Pérez Garijo i Jaume Monfort han fet el trajecte València – Gandia en rodalies per a denunciar les mancances del tren a les comarques centrals

Unides Podem – Esquerra Unida proposa una nova Llei de Mobilitat Sostenible i una entitat pública valenciana de transport. La coalició considera imprescindible recuperar les competències per a esmenar les deficiències actuals i coordinar millor la planificació del transport per a aconseguir que tot el territori valencià estiga completament comunicat i vertebrat des del Pilar de la Foradada fins a Vinaròs.  A més, proposen la creació d’un bitllet únic per a la utilització del transport públic, que és un dels principals reptes a afrontar de cara a la nova legislatura.

Jaume Monfort, candidat a Les Corts, considera necessari “cohesionar el territori i una de les infraestructures prioritàries ha de ser la connexió ferroviària de Gandia a Dénia, un mitjà de transport sostenible, públic i accessible a la majoria de la població”. Des d’Unides Podem – Esquerra Unida, opinen que les comarques de La Safor i Les Marines es veuen perjudicades tant per la falta de connexió ferroviària com per l’autopista AP7, la qual reclamen que siga pública i gratuïta ja que creen que el ministre Ábalos “va fer la promesa, però està fent marxa enrere. Per això, per a millorar la mobilitat no fan falta més promeses, hem de governar la Generalitat Valenciana”.

En el marc d’aquestes reivindicacions, la candidata de la coalició Rosa Pérez Garijo, ha acudit a Gandia, on aquesta vesprada celebra un acte electoral, al tren de rodalia per a comprovar de primera mà les deficiències del servei. Pérez Garijo, considera inadmissible que des de Cullera a Gandia no hi haja doble via, “la qual cosa provoca molts retards al no poder creuar-se els trens d’anada i de tornada com sí que succeeix en altres línies i recorregut”, així com la interrupció total del servei quan la via està afectada.

A més, considera que els serveis externalitzats, a més de precaritzar el treball, genera problemes per a les persones usuàries d’aquest servei. D’una banda, la falta de personal provoca que molts trens no isquen amb l’horari previst i que, fins i tot, moltes vegades s’anul·len sense previ avís degut a la mancança de maquinistes i de material. A l’igual passa amb el servei de taquilla, on no es cobreixen les baixes i això provoca que moltes vegades estiguen tancades o amb cues en què es superen els 30 minuts d’espera i, sumat als problemes que solen crear les màquines (falta de canvi, problemes d’impressió de bitllets, etc.), impedeix moltes vegades als viatgers desplaçar-se a la seua destinació o fer-ho amb retard.

Un altre dels problemes que generen els serveis privatitzats, tenen a veure amb el servei Atendo per als viatgers amb discapacitat o mobilitat reduïda. No tots els trens estan disponibles per a aquest tipus d’usuaris i ni tan sols avisen de quins són accessibles i això no els permet viatjar amb normalitat. A més, aquest servei s’ha de demanar amb antelació, amb els problemes que això crega. Rosa Pérez Garijo, ha exigit a la seua arribada a l’estació de Gandia que “aquests serveis estiguen sempre operatius. Per això reclamem les competències per a poder garantir la igualtat dels drets de la ciutadania també en matèries de mobilitat”.

 

Related Articles

Back to top button