Unides Podem – EU es compromet a exhumar el 100% de les fosses localitzades en tot el territori valencià al llarg de la legislatura

La candidata d’Unides Podem – Esquerra Unida a Les Corts per València, Rosa Pérez Garijo, ha participat avui, 14 d’abril, als actes de commemoració de la II República Espanyola realitzats en el cementeri de Paterna després de la tradicional caravana republicana que ha recorregut la comarca de l’Horta Nord.

Pérez Garijo ha afirmat el ferm compromís d’Unides Podem – Esquerra Unida amb la memòria democràtica i ha sentenciat: “La coalició de la qual forme part serà la garantia per a aplicar les polítiques memorialístiques amb la sensibilitat que requereixen les famílies de les víctimes”.

La coalició advoca per desenvolupar la Llei de Memòria Democràtica Valenciana aprovada en la Legislatura recentment finalitzada, materialitzant l’Institut de Memòria Democràtica amb els recursos humans i materials necessaris per a fer palés els principis de veritat, justícia, reparació i no repetició.

En aquest sentit, la número 2 de la candidatura a Les Corts per València, Rosa Pérez Garijo, s’ha compromès a exhumar el 100% de les fosses localitzades en tot el territori valencià al llarg de la legislatura, per a la qual cosa posarà en marxa, a més a més, el banc d’ADN públic, centralitzant totes les proves genètiques i garantint així els deures de l’administració pública amb les víctimes de la repressió franquista.

Pérez Garijo ha fet referència a la importància d’aquest banc d’ADN en relació a la qüestió dels bebès furtats, “un gran problema a qui ningú ha gosat en posar-li solució”.

 

Related Articles

Back to top button