Dalmau: «Puig trencarà el Botànic si no recolza un govern amb Podemos a Espanya»

Rosa Pérez Garijo: «Ens presentem per a completar un canvi que sense nosaltres és impossible».

Unides Podem-Esquerra Unida obri la campanya electoral en Castelló

El candidat de Unides Podem Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, ha advertit hui que Ximo Puig «trencarà el Botànic si no dóna suport a un govern amb Podemos a Espanya» i en aquest sentit, ha reclamat que diga clarament si es compromet a completar el canvi iniciat en 2015.

Martínez Dalmau ha participat hui a Castelló en el míting de l’obertura de campanya de Unides Podem Esquerra Unida, on ha criticat els dubtes que sembla estar tenint el candidat socialista. «Puig no garanteix el Botànic; ho està posant en risc perquè no vol comprometre’s clarament a expressar com és la seua preferència». 

El candidat ha ressaltat la importància de governar a Espanya per a aconseguir el finançament imprescindible que aconseguisca les transformacions pendents en la Comunitat Valenciana. «Els valencians i valencianes no toleraran una altra legislatura de transició, necessitem una legislatura de transformació que millore la vida de la gent i per a això és fonamental un govern en el qual estiga Podemos que permeta continuar avançant».

Així mateix, ha remarcat que «perquè no torne la dreta cal redoblar el canvi, garantint un govern progressista a Espanya i en la Generalitat. Perquè hi haja un govern del canvi i de progrés en la Comunitat Valenciana que veritablement ens permeta avançar, ha d’haver-hi un govern del canvi i de progrés a Espanya, no entendríem una altra posició de Ximo Puig.

Dalmau ha insistit que un pacte entre Ciutadans, partit que ja ha anunciat la seua intenció de privatitzar la sanitat, ha recordat, i el PSOE, suposaria una terrible regressió per a la Comunitat Valenciana, i li ha reclamat a Puig coherència.

En aquest sentit, ha remarcat que la confluència és l’única que pot garantir el canvi del sistema de finançament, qüestió fonamental perquè aquesta autonomia continue avançant i davant la qual els socialistes han demostrat la seua falta de compromís.

Per part seua, la candidata per València de Unides Podem-Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha recordat que «ens presentem per a completar un canvi que sense nosaltres és impossible. Som els únics capaços de revertir les privatitzacions, d’ampliar en drets i serveis públics, perquè a nosaltres no ens tremolen les cames quan ens criden les grans empreses i poderosos que només volen blindar els seus beneficis en contra del benestar de la gent».

La prova – ha exemplificat– són els municipis on governem com Vinaròs o La Vall d’Uixó que avancen de forma decidida en favor de la gent, mentre que per contra, en municipis com Castelló, manca eixa valentia quan es tracta de trencar amb les velles dinàmiques. Unides Podem – Esquerra Unida és garantia de tallar amb les males pràctiques del passat i caminar cap a un futur d’oportunitats i igualtat”

El secretari general de Podem i candidat a l’alcaldia de Castelló, Fernando Navarro, ha assenyalat que durant aquestes setmanes «també ens juguem cap a on avança Castelló en la dècada vinent. Per a impulsar la transició ecològica de Castelló, per a construir una ciutat amb drets i amb futur, una ciutat a la qual puga tornar tota la nostra joventut exiliada, necessitem a Podem en el govern, perquè amb nostras en el govern l’Ajuntament accelerarà el seu potencial transformador, sense frens de mà, ni por a molestar les famílies més poderoses de la ciutat».

En l’acte d’obertura de campanya han participat a més el cap de llista per Castelló a les Corts, Irene Gómez i els candidats al Congrés Marisa Saavedra i Cristian Veses.

Related Articles

Back to top button