Unides Podem Esquerra Unida reclama la reversió de l’Hospital de Dénia i insta a Puig a complir amb el Botànic

Unides Podem Esquerra Unida ha reclamat hui al president del Consell, Ximo Puig, que escometa la reversió al sistema públic de l’Hospital de Dénia, «perquè és temps de solucions, després de tres anys de promeses posposades» , segons ha destacat la candidata per Alacant, Beatriu Gascó. La coalició ha expressat el seu suport a la petició de reunió al president de la Generalitat que ha sol·licitat la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de Marina Alta i ha recordat que Podem ha demanat infructuosament una reunió amb el Consell després de la dissolució de les Corts en reiterades ocasions per a abordar aquesta i altres qüestions.

Gascó ha reclamat al president del Consell transparència en les negociacions per a abordar la reversió, «ja que tot indica que les negociacions en l’ombra no han donat resultats» i ha explicat que «hui estem a les portes de l’Hospital de Dénia per a dir alt i clar que defensem la recuperació del departament de salut de la Marina Alta així hem exigit en Les Corts, i així li ho hem expressat en diverses reunions a la consellera de Sanitat, Ana Barceló».

Per part seua, el candidat Jaume Monfort ha precisat que «encara hi ha temps de complir el compromís que va adquirir Puig fa més de tres anys en aquesta comarca, dient que abans que acabara la legislatura es recuperaria aquest departament a la sanitat pública» i ha recordat que el president del Consell va admetre que Dénia és el departament de salut en el qual el model Alzira «ha recollit major oposició ciutadana i que ha demostrat manques importants».

En aquest sentit, s’ha referit als resultats de l’auditoria ciutadana, realitzada a instàncies de Podem, «que despullen clarament les manques i deficiències d’aquest centre hospitalari». Dénia, ha lamentat, «és el departament privatitzat on la sanitat ha tingut majors problemes i més contestació ciutadana».

Així, ha recordat els incompliments de la concessionària: «Hi ha una ràtio escassa de personal i de llits. Hi ha una fugida constant de professionals per una càrrega de treball excessiva i unes condicions laborals i salarials que no convencen. Són circumstàncies que qüestionen la sostenibilitat i qualitat assistencial del departament de salut».

Paral·lelament, la candidata Estefanía Blanes ha advertit de «que queda poc temps, però pot ser suficient, si el govern valencià actua amb decisió i ambició per a complir la seua promesa; necessitem que passada de les paraules a les accions perquè la seua credibilitat no es veja compromesa quan calga reeditar el Pacte del Botànic».

En qualsevol cas, ha garantit que aquesta coalició assegurarà la reversió al sistema públic de l’hospital de Dénia en la pròxima legislatura, al mateix temps que impulsarà la reversió del departament de salut de Torrevella, la concessió de la qual expira en 2021 i abordarà la d’Elx-Crevillent i la de Manises.

Per part seua, Daniel Geffner, que ha sigut el portaveu de Sanitat de Podem en Les Corts aquesta legislatura ha recordat com «en els últims mesos hem assistit a canvis no explicats ni consensuats, ja que la conselleria de Sanitat ha passat de defensar la gestió directa a proposar la formació d’una empresa pública; després han anunciat que es podria arribar a comprar accions de DKV i gestionar-la com a empresa al costat de Ribera Salud i el penúltim capítol el protagonitzen les declaracions de Puig, respecte a que amb acord o sense acord amb DKV i Ribera Salud, s’anava recuperar el departament de salut de Dénia», manifestacions que ha titllat de «nou Ximoanuncio».

Related Articles

Back to top button