Unides Podem Esquerra Unida reclama la gestió de rodalies i proposa una nova Llei de Mobilitat Sostenible i una entitat pública valenciana de transports

La coalició aposta per millorar les connexions, vertebrar tot el territori, reduir els preus i recuperar les competències d’aquests serveis per a aconseguir comunicar tot el territori valencià        

Rubén Martínez Dalmau, candidat a la presidència, denúncia la política de mobilitat que s’ha fet fins ara i que ha prioritzat el tren d’alta velocitat mentre oblidava la connexió territorial i afirma estar disposat a revertir la situació.

Unides Podem Esquerra Unida ha fet públiques algunes de les seues propostes en matèria de mobilitat i transport, amb l’objectiu fonamental de millorar la connexió del territori i reduir preus per a fomentar l’ús del transport públic. La formació assenyala que les polítiques públiques realitzades en aquest àmbit no han sigut suficients i és necessària una major inversió per a aconseguir que el nostre territori estiga completament comunicat i vertebrat des del Pilar de la Foradada fins a Vinaròs.

D’aquesta forma, Unides Podem Esquerra Unida pretén aportar tota una bateria de solucions per a generar una mobilitat que ens permeta desplaçar-nos des de qualsevol part del territori. «Hui dia, és més fàcil arribar a Madrid des de València en AVE, que a Elx amb el tren de rodalia. Nosaltres estem disposats a revertir aquest fet», assenyala el candidat a la presidència, Rubén Martínez Dalmau.

Una vertebració i mobilitat que realment siga eficaç en el territori passa per dur a terme reformes que permeten millorar les connexions i les infraestructures, al mateix temps que es fan accessibles per a tota la població. D’aquesta forma, la millora de la mobilitat, accessibilitat i infraestructura del transport vindria donada de la mà d’una sèrie de propostes tals com introduir una targeta de transport única a preu assequible (en coordinació amb els diferents serveis de transport), afavorint així la mobilitat a través de transports públics accessibles -urbans i interurbans- que evite l’aïllament d’entorns rurals i de persones amb mobilitat reduïda.

Així mateix, plantegen l’elaboració d’una nova Llei de Mobilitat Sostenible autonòmica, més ambiciosa que l’actual, que incloga qüestions fonamentals com l’accessibilitat, la perspectiva de gènere, els principis de sostenibilitat ambiental, i que garantisca l’elaboració i el compliment de plans de mobilitat i que dispose d’un finançament adequat.

També inclouen el desenvolupament i implementació obligatòria de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible en tots els municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana

Paral·lelament, la confluència proposa crear una entitat pública valenciana de transports que implemente i gestione la xarxa de transport públic de la comunitat en les principals ciutats on es concentra un major nombre de desplaçaments. En aquest sentit, han recordat que és s necessari coordinar aquest servei de manera unitària en tot el territori i que algunes ciutats com Alacant no tenen una empresa pública de transports i operen mitjançant concessions.

La coalició també proposa que es realitze un traspàs de competències de les infraestructures, la gestió de rodalia i el tren de mitjana distància a la Generalitat per a poder dur a terme àmplies millores i modernització de la xarxa ferroviària. Rosa Pérez Garijo, número 2 de la formació a les Corts ha afirmat que «és imprescindible vertebrar el nostre territori i fomentar el transport públic. És increïble com, moltes vegades, per a anar d’un poble a un altre que estan  a 2 o 3 quilòmetres és inviable fer-ho perquè no hi ha connexions. Per això, necessitem una xarxa de rodalia accessible, de doble via electrificada i amb trens moderns, preus moderats i horaris racionals que facen possible el seu ús habitual al mateix temps que es cohesiona el nostre territori».

Finalment, Unides Podem Esquerra Unida, aposta per solucionar els problemes que vénen patint alguns municipis i zones durant molt de temps, executant totes les obres pressupostades i que segueixen pendents. En aquest sentit, pressionaran a l’administració estatal per a modernitzar les línies del tren d’Alcoi, la de Sagunt-Teruel -Zaragoza i la de Bunyol-Requena cap a Conca. A més de fer realitat per fi el Corredor Mediterrani, fa falta crear una línia de rodalia des de Castelló cap al Baix Maestrat que intercomunique amb les diferents localitats de la Plana; i també a les comarques d’Alacant, creant una xarxa de rodalia en l’àrea del Vinalopó, han explicat.

 

Related Articles

Back to top button