Unides Podem Esquerra Unida proposa una “Nova Transició Verda” com a projecte de futur sostenible

Unides Podem Esquerra Unida presenten en el Parc Central de València un projecte global que inclou mesures en economia, treball, energia, model productiu, territori, medi ambient i serveis públics, que servirà per a assentar en la pròxima legislatura les bases del sistema per a les pròximes dècades.

Una de les mesures prioritàries és la progressiva satisfacció del 100% de la demanda energètica a través de fonts netes, renovables i sense emissions per a aconseguir un consum més eficient i barat per a les famílies i empreses.

Aquestes propostes, basades en el moviment New Green Deal, proposa la lluita contra el canvi climàtic amb una perspectiva social que tinga en compte també qüestions com l’equitat social, la igualtat i la dignificació de la vida.

Unides Podem Esquerra Unida ha explicat hui en el Parc Central de València les seues propostes per a una Nova Transició Verda, que inclouran en el seu programa electoral i que busquen frenar els efectes del canvi climàtic des d’una perspectiva de justícia social. Aquestes mesures busquen afrontar desafiaments globals com la crisi ecològica, l’estancament econòmic i el creixement de les desigualtats socials.

La confluència considera que la societat valenciana va per davant dels partits exigint-los una major valentia i decisió per a abordar els grans reptes del present. Per aqueixos motius, busquen en la pròxima legislatura encarar d’una vegada per sempre la crisi ecològica i l’augment de les desigualtats socials amb una aposta decidida per un nou model econòmic.

Ruben Martínez Dalmau, candidat a la Generalitat, ha afirmat que és hora que la Generalitat Valenciana «assumisca la seua responsabilitat amb la nostra societat a l’hora d’abordar una transició ecològica justa i inclusiva vinculada a una modernització de la nostra economia i a la millora de les condicions de vida de la ciutadania Necessitem un nou model productiu i unes noves formes de consum sostenibles; cal trencar la mirada a curt termini per a garantir el futur».

Per part seua, la candidata per València a les Corts Rosa Pérez Garijo, ha advertit que «aquests objectius no poden limitar-se a ser finalitats abstractes, sinó que han de traduir-se en projectes concrets que siguen mesurables en termes d’impacte, que per tant puguen ser objecte de fiscalització i que compten amb un finançament adequat i una programació fitada».

El pla inclou la modernització de les infraestructures, la indústria i el comerç. La confluència també proposa la creació de milers d’ocupacions qualificades estables i amb sous dignes. Un altre repte que afrontar és garantir a tota la ciutadania drets com l’accés a la naturalesa, a l’aigua, a l’aire net i a una alimentació sana, segons ha detallat la candidata a les Corts per Alacant, Beatriu Gascó, qui ha apel·lat a la necessitat de fomentar l’equitat i la justícia social, de fer front a la despoblació i garantir els drets socials en el medi rural. Al seu judici és urgent revertir els efectes de la bambolla immobiliària i de l’abandó progressiu de les comarques rurals. Per això considera necessària una gestió del territori que pose en valor el sector primari i els espais naturals.

Llei d’Energia

També s’impulsarà una transició energètica que permeta reduir al mínim la dependència de les energies fòssils importades, com ha explicat el candidat Julià Alvaro, qui ha destacat que s’impulsarà una Llei d’Energia que possibilite satisfer per a 2050 el 100% de la demanda energètica a través de fonts netes, renovables i sense emissions invertint en energies renovables, mitjançant el canvi de model energètic del territori valencià. Igualment, s’ha referit a la mobilitat, com a dret fonamental per a garantir una vida digna, ha d’adaptar-se gradualment a un nou sistema que permeta combinar el dret a transitar amb la descontaminació del nostre entorn.

Dins dels plans socials de la mesura, es buscarà impulsar l’ocupació digna, tancar la bretxa retributiva entre dones i homes i invertir en sectors que generen ocupacions verdes i de qualitat, segons ha explicat el candidat per València, Ferrán Martínez.

Finalment, consideren prioritari recuperar la gestió dels serveis públics i dels béns comuns ja que durant els anys de govern del PP, la Comunitat Valenciana es va convertir en un laboratori de les polítiques neoliberals, model que ha demostrat el seu rotund fracàs en termes d’eficiència i de servei públic a més d’afavorir pràctiques de corrupció vinculant interessos polítics i empresarials. El moviment Fridays for future, format per joves de tot el món que exigeixen mesures per a combatre el canvi climàtic, ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’afrontar aquests reptes amb urgència.

Related Articles

Back to top button