EUPV es compromet a portar al Congrés la derogació de la Llei Mordassa

Roser Maestro, Iñaki Pérez i Cristian Veses, candidats d’Esquerra Unida per València, Alacant i Castelló al Congrés dintre de la coalició Unides Podem, consideren prioritari acabar amb una llei que atempta flagrantment contra la llibertat d’expressió.

Lamenten que el PSOE no haja aprofitat estos mesos de governabilitat per a derogar-la tot i prometre-ho en la moció de censura i portar-ho en el seu programa electoral.

Els candidats d’EUPV al Congrés dels Diputats, s’han compromés a que, després de les eleccions, una de les seues primeres mesures serà portar a debat la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa. Consideren prioritari revertir aquesta norma que afecta a la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació, al dret a la defensa i a la seguretat jurídica i al dret fonamental a la intimitat i a la llibertat personal, els quals, afirmen des de la formació, són “principis bàsics per a poder afirmar que vivim en una democràcia plena”.

Des d’Esquerra Unida es lamenten que les promeses que va fer el PSOE sobre aquest tema durant la moció de censura hagen quedat en res i creuen que és un altre exemple més de com és el Partit Socialista des de l’oposició i com es comporta una vegada arriba al Govern. Per això, consideren prioritari que l’esquerra transformadora puga tindre major pes en el Congrés dels Diputats per a poder dur a terme “reformes que beneficien a la vida de les persones i que afavorisquen a una major salut democràtica”.

El PSOE portava la derogació en el seu programa electoral de 2015, va prometre acabar amb la llei en el debat de la moció de censura que va tirar del poder a Mariano Rajoy i, una vegada va arribar al Govern, va rectificar i va voler solament reformar-la. Finalment, acaba la legislatura sense cap modificació. “Els qui acaben patint la repressió i la falta de drets són els ciutadans, per això cal exigir que les promeses electorals es complisquen i més en matèria de llibertats i justícia” ha afirmat la candidata al Congrés per València, Roser Maestro.

Esquerra Unida vol aspira a tornar a tindre rellevància en les decisions parlamentàries “per a frenar el gir a la dreta de la política institucional i tornar a la senda de polítiques progressistes que garantisquen major igualtat i millor qualitat de vida per a la ciutadania”.

Related Articles

Back to top button