Esquerra Unida es reivindica com a garantia per a remunicipalitzar serveis

En l’última legislatura, la formació ha aconseguit la remunicipalització de serveis públics bàsics en algunes localitats com Sagunt, Utiel, Fuenterrobles, Barxeta o Montserrat.

EUPV considera imprescindible recuperar les competències perquè els serveis que afecten directament la ciutadania es gestionen millor des de la gestió pública que des de la privada.

Esquerra Unida ha fet balanç sobre els èxits en política municipal dels últims quatre anys. Encara que són conquestes d’àmbit local i no ocupen grans pàgines en la premsa, la formació considera necessari reivindicar el seu treball en la política local on han aconseguit avanços per a millorar la gestió i, en definitiva, la vida dels seus ciutadans.

Entre els avanços aconseguits, destaca la remunicipalització dels serveis públics en nombroses localitats. EUPV ha centrat aquesta legislatura en recuperar la gestió d’aquestes funcions perquè considera que no són treballs que hagen de realitzar-se des d’empreses privades, ja que aquestes prioritzen els beneficis a l’eficàcia. A més, tornar a tindre el control des del govern municipal permet, a més de millorar la vida dels ciutadans, crear ocupació per a les persones de la localitat.

Esquerra Unida creu que necessitats bàsiques com l’educació, la neteja del municipi o la gestió dels edificis públics, entre altres, no poden estar hipotecades a empreses externes i han de garantir-se com a accessibles, sostenibles i eficients. Per aqueix motiu, han centrat gran part dels seus esforços durant l’última legislatura a recuperar aquestes funcions per al benefici de tots.

Alguns exemples dels èxits obtinguts

En la localitat de Sagunt, on EUPV forma part de l’equip de Govern, s’ha aconseguit remunicipalizar els serveis de salvament marítim i socorrisme, l’escola d’estiu, els campus esportius, la universitat popular i els serveis de senyalització vertical i horitzontal, de grua i de monitors i animadors. Per part seua, a Utiel, on la formació té a Nicolás Molina com Segon Tinent d’Alcalde i Regidor d’Economia i Hisenda, Urbanisme i Obres Públiques, Parcs i Jardins, han recuperat la gestió de la piscina climatitzada, la piscina d’estiu i el gimnàs municipal. A més, la zona esportiva “El Nogueral” ha tornat a ser un servei públic, igual que les activitats extraescolars de primària.

A Fuenterrobles, on Mª Estefanía Berlanga d’EUPV ostenta l’alcaldia, a més de ser regidora d’urbanisme, benestar social i sanitat, s’han remuncipalitzat els serveis de neteja, l’escola d’1 a 3 anys, les activitats esportives i les classes extraescolars tant per a adolescents com per a adults. En la localitat de la Costanera, Barxeta, on Esquerra Unida forma part de la coalició de govern, s’han retornat a domini públic els serveis de neteja d’edificis, l’escola de 0 a 3 anys, les activitats extraescolars, activitats esportives per a persones majors, escoles de nadal i d’estiu, les piscines municipals, poliesportiu, cementeri, aigua potable… tots els serveis excepte la recollida de fem. De moment, assenyalen.

Per últim, a Montserrat, amb Ramón Cerveró d’EUPV com primer tinent d’alcalde i Regidor de Serveis Socials i Serveis Públics, s’han recuperat quasi tots els serveis municipals mitjançant una borsa de treball que dóna treball a més de 30 persones diàries durant 6 mesos. Només falta la recollida de fem i ja s’han fet passos per a la gestió de l’aigua potable.

Related Articles

Back to top button