Antonio Estañ i Rosa Pérez Garijo formalitzen l’acord de confluència entre Podem i Esquerra Unida

El secretari general de Podem i la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià han acudit avui a la Junta Electoral per a enregistrar la coalició electoral “Unides Podem Esquerra Unida”

Estañ (Podem): “Açò suposa el punt d’inici a un projecte compartit que és fonamental per a la societat valenciana”

Pérez Garijo (EUPV): “Estem preparats, estem molt il·lusionats i tenim molt clar que aquesta coalició serà la garantia d’un futur d’esquerres al nostre territori”

Aquest matí, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, han acudit a la Junta Electoral per a enregistrar la coalició electoral “Unides Podem Esquerra Unida” amb la qual concorreran conjuntament a les eleccions autonòmiques del 28 d’abril. 

Un tràmit administratiu que per a ambdós dirigents és quelcom simbòlic. “Per a nosaltres és molt important perquè suposa el punt d’inici d’un projecte compartit que pensem que és fonamental per a la societat valenciana. Tenim el repte de consolidar allò aconseguit, però sobretot un horitzó de progrés i de benestar per al País Valencià, en el que pensem que som la garantia de que polítiques vertaderament transformadores es porten a terme”, ha afirmat davant els mitjans el secretari general de la formació morada.

A les paraules d’Estañ, la coordinadora d’Esquerra Unida ha afegit que “encara que l’acord ja estava tancat i hui és més simbòlic i administratiu, està clar que estem preparats, que estem molt il·lusionats i que tenim molt clar que aquesta coalició serà la garantia d’un futur d’esquerres al nostre territori”.

Preguntada per si és partidària de formar part d’un nou govern del Botànic, Pérez Garijo ha sigut clara: “Nosaltres sempre hem dit que la nostra organització havia faltat en eixe Pacte del Botànic i en eixes Corts Valencianes. Crec que és important ser un subjecte actiu de les polítiques de canvi”. 

En la seua opinió, des d’Esquerra Unida: “Hem aplaudit tot allò que hem considerat positiu del Botànic però pensem que es podria haver anat molt més enllà en aspectes com les auditories en tots els casos de corrupció que han precedit  este govern del Botànic, els vint anys nefastos del Partit Popular o com per exemple la reversió dels serveis privatitzats. Està molt bé la reversió de l’hospital de La Ribera, però jo crec que ens hem quedat molt curts, que cal anar més enllà, també en polítiques culturals i altres que esperem que es facen en esta nova reedició del pacte del Botànic”, ha explicat la coordinadora de la formació d’esquerres.

Per la seua banda, Antonio Estañ considera que “en qualsevol cas caldrà veure els resultats d’eixes eleccions i a partir d’aquí prendre les decisions, però la postura de Podem és que aquesta legislatura ha sigut una legislatura exitosa en tant que s’ha aconseguit llençar al Partit Popular i desterrar eixe estigma de la corrupció que Zaplana encara insisteix en recordar-nos, però pensem que encara que ha sigut exitosa, també ha tingut limitacions i per això tenim la necessitat d’entrar i fer-ho amb força per a posar els interessos del xicotet comerç per damunt de les grans superfícies, o el territori per damunt de l’especulació i per a això la garantia és aquesta coalició.”

Related Articles

Back to top button