Esquerra Unida insisteix en la necessitat de derogar els privilegis dels expresidents de la Generalitat

Després de la informació que publica hui El País sobre José Luis Olivas, qui va cobrar 300.000 euros per fer informes “verbals” per a un conglomerat que explota per licitació autonòmica tres casinos a Alacant, EUPV considera prioritari acabar amb aquestes prebendes obsoletes.

 

Aquesta notícia veu la llum el mateix dia que un altre expresident, Francisco Camps, compareix en la comissió d’investigació en les Corts pel Cas Taula i mentre el cas Erial segueix donant titulars, amb Eduardo Zaplana com a protagonista.

 

EUPV ha insistit aquest dilluns en la necessitat urgent de derogar la llei que atorga privilegis als expresidents de la Generalitat Valenciana. La coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat que s’acabe la legislatura sense afrontar una modificació necessària per a “arrancar la corrupció d’una vegada de la política valenciana”.

 

Aquest canvi, que porta demanant Esquerra Unida des d’abans que arribara el Govern del Botànic, permetria que els presidents de la Generalitat que deixen el seu càrrec passen a ser ciutadans amb els mateixos drets i obligacions que la resta. Pérez Garijo ha declarat que “és vergonyós que els corruptes mantinguen els seus privilegis per la covardia dels partits del pacte del Botànic” i manifesta que “s’ha perdut una gran oportunitat que no entendrà la ciutadania”.

 

Des d’Esquerra Unida no s’entén que no s’haja afrontat seriosament en aquesta legislatura l’opció d’eliminar aquesta llei, en un moment en el qual tres expresidents de la Generalitat són notícia cada setmana per casos relacionats amb la corrupció. “Si volem que la imatge de València deixe d’estar relacionada amb polítics corruptes, hem d’afrontar canvis que permeta que els lladres estiguen en la presó i no en les institucions”, ha afirmat Pérez Garijo. “És una vergonya que Camps estiga investigat en tres causes judicials, que comparega avui en la Comissió d’Investigació de Taula, i que mantinga la seua condició de membre del Consell Jurídic Consultiu, això no passaria si es derogara la Llei tal i com exigeix Esquerra Unida”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button