Esquerra Unida concorrerà a les eleccions autonòmiques amb Podem

El “SÍ” en el referèndum guanya per un 68,42% front el 29,71% del “NO”, la qual cosa suposa la pràctica translació dels resultats del Consell Polític Nacional que va aprovar el preacord

 

Ja és definitiu. Esquerra Unida del País Valencià i Podem concorreran conjuntament a les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig. En el dia d’ahir es van celebrar les votacions presencials del referèndum pel qual les bases de la formació que lidera Rosa Pérez Garijo havien de ratificar o no el preacord de confluència al qual s’havia arribat amb els morats.

 

Amb el 68,42% per al “SÍ”, el 29,71% per al “NO” i el 1,86% per a l’opció de l’Abstenció, les bases d’Esquerra Unida han donat llum verda a l’acord de coalició electoral per uns resultats pràcticament idèntics als que ja es va produir en el màxim òrgan de direcció entre assemblees, el Consell Polític Nacional, que es va reunir el passat 9 de febrer a La Vall d’Uixó.

 

La votació online, que es va produir els dies 20, 21 i 22 de febrer, ha deixat uns percentatges del 73,8% a favor del “SÍ”, del 24,5% a favor del “NO” i de l’1,7% a favor de l’opció de l’abstenció, mentre que l’opció presencial ha suposat el 61,31% a favor del “SÍ”, el 36,43% a favor del “NO” i el 2,01 a favor de l’opció de l’Abstenció.

 

“Un acord útil”

 

La coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua “satisfacció” per aquests resultats i ha tornat a defensar “l’exercici de responsabilitat” realitzat per la seua formació donant aquest pas, “doncs la militància d’Esquerra Unida ha posat els interessos de la ciutadania per davant de tot”.

 

Pérez Garijo ha qualificat l’acord de confluència amb Podem com “útil” per a aprofundir en les polítiques que necessita el País Valencià. Per a la líder de la formació d’esquerres, “aquest acord serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura, i per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta”.

Related Articles

Back to top button