Esquerra Unida advoca per implantar el pagament delegat al personal dels centres de menors tutelats

Els candidats d’Esquerra Unida a les eleccions municipals d’Alacant, Dani Simón, a les autonòmiques per la circumscripció d’Alacant, Estefania Blanes, i a les europees en la candidatura d’IU, Alba Quesada, junt a membres de la direcció de la formació, van visitar ahir la capital de la comarca de l’Alacantí i van mantindre una “productiva reunió” amb treballadors i treballadores de centres de menors tutelats que estan patint constants impagaments del Consell

Mesos acumulats sense percebre les seues nòmines, així es troben alguns dels treballadors que es van reunir ahir a Alacant amb els dirigents i els candidats d’Esquerra Unida als diferents comicis electorals del pròxim 26 de maig. La problemàtica, tal i com els van fer entendre els treballadors del sector, ve de lluny i tot i que amb el govern del Botànic s’ha millorat, no s’ha acabat de resoldre. La situació és especialment greu a la província d’Alacant, on la vicepresidenta va presentar la setmana passada la Llei de Serveis Socials Inclusius amb les protestes dels educadors socials a la porta per no percebre les seues nòmines.

Tal i com van exposar treballadors i treballadores dels centres de menors tutelats als representants d’EUPV, “a partir del 15 de març s’implementarà el concert social en l’àmbit de menors”. Preguntats per les expectatives generades, des del sector insisteixen en que “cal tindre en compte que porta un any en el sector de la discapacitat i no ha funcionat”. Per això, a l’igual que CC.OO., Esquerra Unida advoca perquè la Conselleria estudie com a solució la implantació del pagament delegat, “de manera que es paguen les nòmines del personal directament, tal i com fa amb el personal docent de l’ensenyament concertat”.

No obstant això, la reunió va anar més enllà de la problemàtica concreta dels impagaments i abarcà la gestió del sector, privatitzat en més del 80% i gestionat majoritàriament per una única fundació. Per a la formació que lidera Rosa Pérez Garijo, s’ha de treballar en el control públic de la gestió i aconseguir una major presència de la gestió directa, per tal de garantir un servei públic digne i de qualitat en un àmbit, la protecció del menor, que ha de ser una prioritat governamental.

Related Articles

Back to top button