EUPV dóna el tret d’eixida a la campanya a Alacant

La formació d’esquerres ha presentat públicament als seus candidats a les eleccions europees, autonòmiques i locals en la capital de l’Alacantí.

Esquerra Unida del País Valencià ha realitzat avui una posada de llarg a Alacant després que el Consell Polític d’aquest dissabte donés el vistiplau a concórrer a les eleccions autonòmiques amb Podem, donant el tret de campanya en la capital de la comarca de l’Alacantí.

Els candidats de la formació d’esquerres a l’alcaldia d’Alacant, Daniel Simón, a les eleccions autonòmiques per la circumscripció d’Alacant, Estefania Blanes, i a les eleccions europees en la candidatura d’Izquierda Unida, Alba Quesada, han comparegut avui en roda de premsa per a explicar el projecte d’Esquerra Unida per als diferents nivells electorals, de la mà de la nova coordinadora del col·lectiu local, Isabel González.

El candidat d’Esquerra Unida a l’alcaldia de la ciutat, Dani Simón ha iniciat la seua intervenció assenyalant que la compareixença davant els mitjans tenia lloc “el primer dia laboral després que el Consell Polític Nacional, màxim òrgan de direcció entre assemblees, haja aprovat per amplíssima majoria la confluència amb Podem, que en certa manera estava condicionant els pactes locals”. Així les coses, Simón ha anunciat que “en els pròxims dies” mantindran “una nova reunió amb Podem” per a avançar en la confluència amb la formació morada a la ciutat.

En tot cas, l’alcaldable ha constatat que “prenem nota de com ha respirat l’esquerra amb el sí a la confluència del CPN aquest cap de setmana i és una reacció a tenir en compte”. En opinió de Simón, “el fet que a Alacant es compte amb més de 700 persones inscrites, xifra que ha superat qualsevol procés anterior de primàries, parla bé de la posició present i futura d’Esquerra Unida”.

El regidor de Guanyar Alacant centrarà la seua campanya en tres eixos programàtics: corregir la desigualtat, apostar pels serveis públics, i fomentar les indústries creatives. Per a Simón “cal dirigir les inversions en aquesta direcció” i així ho plantejarà en la campanya electoral, que ha titllat de “apassionant, sempre que es parle d’idees i que no es tape amb altres qüestions de l’àmbit estatal”.

Per la seua part, la candidata d’EUPV a les eleccions autonòmiques, Estefania Blanes, que anirà de número tres en la candidatura de la confluència en cas que s’aprove en referèndum la confluència amb Podem, s’ha presentat juntament amb els seus companys com “les cares visibles per als alacantins i alacantines que votaran a Esquerra Unida en l’àmbit municipal, autonòmic i europeu”. Blanes ha afirmat que “Esquerra Unida ha de tornar a les Corts Valencianes perquè pot ser que s’haja ocupat el nostre espai electoral eventualment, però en cap cas el nostre espai polític”.

L’actual portaveu de Guanyar Alcoi ha defensat l’acord amb Podem com a “eina electoral útil per a fer front a la possible irrupció de les dretes” i ha anunciat que “d’ara endavant es recorrerà les comarques del sud per a conèixer de primera mà quines són les necessitats de la ciutadania de la província d’Alacant, començant avui mateix, amb una reunió amb treballadors dels centres de menors, que estan sofrint els impagaments constants del Consell”. Finalment, Blanes, que forma part de la comissió executiva d’Esquerra Unida, ha volgut “mostrar el suport de la direcció a la candidatura local, especialment a Dani Simón” i ha recordat que “des de l’estricta autonomia local, espera que s’arribe a l’acord més beneficiós per a la ciutadania”.

Finalment, la candidata d’EUPV per a les eleccions europees, Alba Quesada, s’ha presentat com a membre de la candidatura encapçalada per Sira Rego, per a “portar a les institucions europees la veu dels de baix”. La jove de Santa Pola ha incidit en el “reconeixement del gran treball realitzat per Marina Albiol i en la necessitat de la pluralitat en les institucions europees, per tal de poder conèixer i qüestionar totes aquelles decisions que s’estan prenent des de l’obscurantisme i l’opacitat”, en referència als tractats comercials de la UE. Segons Quesada, “la presència d’IU a Europa és vital perquè la ciutadania veja defensats els seus drets, enfront del consens dels grans partits”. “Necessitem un altre model d’Europa”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button