Esquerra Unida secunda la Vaga Feminista del 8 de març

El Consell Polític Nacional de la formació, celebrat a La Vall d’Uixó, ha acordat per unanimitat una resolució a favor de l’aturada de 24 hores i fa una crida a participar massivament en les mobilitzacions que es convoquen

Esquerra Unida del País Valencià va celebrar aquest cap de setmana el seu Consell Polític Nacional a La Vall d’Uixó, on va acordar “secundar la vaga feminista del 8 de març enfront de les desigualtats, les discriminacions i les violències que sofreixen més de la meitat de la població mundial, les dones” i per a reivindicar “un nou model social, just, democràtic i igualitari”. Per a EUPV, “si les dones paren, es desploma el món”.

La regidora d’Esquerra Unida de Xàtiva, Cesca Chapí, va ser l’encarregada de defensar el text, que es va aprovar per unanimitat de tots els assistents. D’acord amb la resolució, “la vaga feminista respon de forma estructural contra el sistema capitalista i patriarcal que es basa en treure beneficis i privilegis de les desigualtats i opressions que sofreixen totes les dones en tota la seva diversitat”, qüestió que es reflecteix en “la invisibilització dels treballs d’atenció als malalts, la feminització de la pobresa, les violències masclistes o la falta de llibertat en les identitats sexuals i/o expressions de gènere”.

Així mateix, al text de la resolució s’exigeix “l’articulació en la pràctica de polítiques globals amb dotació econòmica suficient, de gestió pública, amb estadístiques i avaluacions, que canvien la realitat material de les dones, per aconseguir la igualtat real”.

La resolució acordada pel màxim òrgan de direcció d’Esquerra Unida té forma de moció i com a tal serà presentada en tots els Ajuntaments on la formació d’esquerres té representació.

[PDF] Resolució vaga feminista

Related Articles

Back to top button