El Consell Polític d’Esquerra Unida aprova la confluència amb Podem

L’acord s’haurà d’aprovar en referèndum per la militància d’EUPV

Esquerra Unida del País Valencià ha celebrat aquest matí la reunió del seu Consell Polític Nacional a La Vall d’Uixó, on després d’un intens debat, ha acordat concórrer conjuntament amb Podem a les eleccions autonòmiques previstes per al proper 26 de maig.

El màxim òrgan de direcció entre assemblees d’EUPV ha aprovat el darrer document que hi havia sobre la taula de negociació, per 54 vots a favor, 22 vots en contra i 2 abstencions.

D’acord amb el document aprovat, Esquerra Unida i Podem es presentaran als comicis autonòmics sota el nom Unides: Podem – Esquerra Unida junt a la marca que ambdues formacions consensuen, i els candidats d’EUPV ocuparan els llocs segon i sisé per València, el quart i seté per Castelló i el tercer i seté per Alacant.

A més a més, el document inclou altres aspectes, pels quals la formació que lidera Rosa Pérez Garijo comptarà amb visibilitat tant en la campanya com en el funcionament de la coalició i del grup parlamentari.

Pel que fa a l’àmbit municipal, els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, si junts o per separat, tot i que es fomentarà que s’arribe a acords de confluència.

L’acord haurà de ser aprovat en referèndum pels militants i simpatitzants els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer en votació online i el dia 24 de febrer en urna.

 

Un acord “útil”

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha defensat “l’exercici de responsabilitat” realitzat per la seua formació donant aquest pas, “doncs hem posat els interessos de la ciutadania per davant de tot”.

Pérez Garijo ha qualificat l’acord de confluència amb Podem com “útil” per a aprofundir en les polítiques que necessita el País Valencià. Per a la líder de la formació d’esquerres, “aquest acord serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura, i per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta”.

Related Articles

Back to top button