El govern central eludeix respondre sobre l’establiment d’ajudes concretes al camp valencià per les fortes pluges torrencials de l’any passat

En resposta parlamentària al diputat d’Esquerra Unida del País Valencià, Ricardo Sixto, al voltant de les “mesures a prendre pel Govern Central en moments tant difícils”, en referència als greus danys causats pels episodis de pluges torrencials ocorreguts durant el mes d’octubre de 2018, l’executiu de Pedro Sánchez estableix l’abast de les indemnitzacions per les pòlisses d’assegurança, que superen els 81 milions d’euros al País Valencià, però no concreta la resta de mesures

A principis del mes de novembre de 2018, el diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, va adreçar una pregunta al Govern d’Espanya interessant-se per l’avaluació que es feia de les pèrdues econòmiques que patiria l’agricultura valenciana com a conseqüència de diferents episodis de turmentes i pedregades, així com per les mesures que es pensaven implementar

Tal i com assenyala el propi Sixto, “el Govern ens ha enviat una resposta prou llarga i encara que detalla algunes qüestions, com per exemple que fins el mes de novembre el sistema d’assegurances agràries valencianes a les tres províncies valencianes havia acordat unes indemnitzacions per més de 81 milions d’euros, deixa obertes altres qüestions que sí que es plantegen però que no es detallen com l’ajust dels mòduls de l’IRPF, les bonificacions en la Seguretat Social o, per exemple, les ajudes sol·licitades per Ajuntaments per a determinades infraestructures”.

El diputat de la formació d’esquerres reclama que “s’amplien els sistemes d’ajuda al camp valencià, donat que els nostres llauradors estan treballant amb uns marges molt xicotets de benefici i l’agricultura valenciana és moltes vegades una qüestió d’heroïcitat”.

“Totes les ajudes i tot el suport que es puga donar des de les administracions públiques al camp valencià és summament important”, ha conclòs Sixto.

Related Articles

Back to top button