EUPV demana “llum i taquígrafs” per a tots els debats parlamentaris

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià i candidata a la Presidència de la Generalitat per aquesta formació, Rosa Pérez Garijo, ha exigit avui que els debats de la Comissió de Govern Interior de les Corts Valencianes siguen públics i oberts, de manera que la ciutadania puga estar informada respecte a qüestions com les retribucions dels diputats   

Arran de la informació publicada al voltant de l’augment d’un 2,25% del salari del personal estatutari de Les Corts –incloent les diputades i els diputats autonòmics–, per a equiparar-ho a la resta del personal funcionari que es va acordar en una Comissió de Govern Interior celebrada el mes passat, Esquerra Unida s’ha pronunciat avui sobre la conveniència de “fer públiques les sessions” de dita Comissió, les deliberacions de les quals són secretes.

La coordinadora de la formació d’esquerres, Rosa Pérez Garijo, ha demanat a la totalitat dels grups parlamentaris de Les Corts que “treballen en una reforma del reglament de la cambra que faça possible que els debats de la Comissió de Govern Interior de les Corts Valencianes siguen públics i oberts, de manera que la ciutadania puga estar informada respecte a qüestions com les retribucions dels diputats, entre altres coses.”

“Exigim llum i taquígrafs”, ha afirmat Pérez Garijo, qui al mateix temps ha recordat que la seua formació va distingir-se en la legislatura anterior per treballar de valent en aquesta direcció. “Vam presentar moltíssimes propostes de reforma del Reglament de Les Corts que eren sistemàticament rebutjades, però ara els equilibris són diferents i cal aplicar la màxima transparència”.

Related Articles

Back to top button