EUPV inclourà en el seu programa electoral les propostes de la Unió de Llauradors

Una nodrida representació de les direccions autonòmiques d’Esquerra Unida i de la Unió de Llauradors i Ramaders van mantindre el divendres passat una reunió “molt productiva” de cara a l’elaboració del programa per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals del 2019.

L’eurodiputada de la formació Marina Albiol, present en la mateixa, sosté que “des d’Europa seguiran lluitant colze a colze contra els acords internacionals com s’ha fet fins ara”.

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, acompanyada de l’europarlamentària de la formació, Marina Albiol, i diversos membres de la Comissió Executiva d’EUPV es van reunir la setmana passada amb el nou Secretari General de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, i diferents membres de la directiva del sindicat agrari.

L’encontre, que venia motivat per la voluntat d’ambdues direccions –recentment elegides– de conèixer-se personalment i seguir conreant la bona relació mantinguda al llarg dels anys, va servir a la Unió per a presentar les seues propostes amb l’objectiu de ser incloses als programes electorals dels partits de les eleccions europees, autonòmiques i municipals del 2019.

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, va qualificar la reunió de “molt productiva” i va agraïr als representants del sindicat agrari que “EUPV siga la primera força en rebre les propostes, que inclourem al nostre programa per a les eleccions de maig”.

 

Democratització del camp i lluita contra els tractats internacionals

Dos són els aspectes fonamentals sobre els que va pivotar la reunió i que reflecteixen la bona sintonia entre el partit d’esquerres i el sindicat agrari: la democratització del camp valencià i l’oposició als acords internacionals de lliure comerç que permeten l’entrada massiva de productes de tercers països que no compleixen els estàndards europeus quant a l’ús de fitosanitaris o a la normativa laboral o mediambiental.

En paraules de Rosa Pérez, “per a Esquerra Unida, com a formació amb valors profundament democràtics, la primera de les exigències és “una condició necessària per al sector que impulsarem des del govern del Botànic 2.0.”

Pel que fa a la segona qüestió, l’eurodiputada de la formació Marina Albiol, present en la reunió, afirmà que “des d’Europa seguiran lluitant colze a colze contra els acords internacionals com s’ha fet fins ara”.

 

Mocions als Ajuntaments

Per altra banda, EUPV enviarà avui una moció a tots els seus grups municipals i regidors exigint l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per als cítrics.

Related Articles

Back to top button