EUPV es reuneix amb la federació d’Indústria de CCOO per a parlar del present i futur del sector

Per a Esquerra Unida del País Valencià aquesta ha sigut una legislatura “perduda” en termes de canvi de model productiu, un dels punts inclosos a l’acord del Botànic que “s’ha incomplit”      

La formació d’esquerres enceta així els seu procés d’elaboració del programa per a les eleccions autonòmiques i anuncia que “se centrarà en els problemes i reptes que afecten el futur del País Valencià i la seua gent”.

Esquerra Unida ha iniciat aquest matí la senda de construcció del programa electoral amb el qual es presentarà a les eleccions autonòmiques que tindran lloc el pròxim mes de maig. I ho ha fet mitjançant una reunió de diversos membres de la Comissió Executiva de la formació amb la federació d’Indústria de Comissions Obreres del País Valencià. En paraules del responsable del programa electoral d’EUPV, Jaume Giner Santos, “el Govern del Botànic ha sigut positiu en relació als anteriors governs populars, però ha tingut mancances en qüestions fonamentals per al futur, com és la falta d’un projecte econòmic a mig i llarg termini que no ens faça dependents del turisme i la construcció”.

El partit d’esquerres ha recalcat la seua aposta per “reforçar sectors estratègics i vitals per a l’economia valenciana com ara la indústria manufacturera i tecnològica, les energies renovables o l’agricultura”. És per això que, en paraules del dirigent d’EUPV “ens presentarem a les eleccions amb el compromís ineludible de realitzar un Pla Global d’Economia i Indústria durant els primers 100 dies de Govern que fixe dos elements: l’horitzó de l’economia valenciana i les mesures concretes per a fer-ho realitat”. A més, Giner ha anunciat que el detall d’aquest pla contindrà qüestions relacionades amb inversions, infraestructures i formació, i que es farà públic abans de les eleccions.

D’altra banda el responsable de programa ha destacat la bona sintonia amb la branca d’Indústria de CCOO pel que fa al diagnòstic de la situació i les propostes, motiu pel qual ha definit la reunió mantinguda en el dia de hui com a “molt satisfactòria”. “Per a l’elaboració del programa electoral volem comptar amb experts en diferents matèries, però ens interessa principalment la opinió i visió de la gent implicada directament en els sectors concrets. Hem vist de manera reiterada grans propostes teòriques que mai es materialitzen perquè, habitualment, no tenen en compte les realitats pràctiques amb les quals es treballa” ha conclòs Giner.

Related Articles

Back to top button