EUPV defensa a Europa la reciprocitat de les emissions d’À Punt, TV3 i IB3

 

L’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol ha defensat avui al Parlament Europeu la reciprocitat en les emissions d’À Punt, TV3 i IB3, d’acord amb l’Informe del Parlament Europeu sobre les normes mínimes per a minories a la Unió Europea. En aquest informe, aprovat per l’Eurocambra el passat mes d’octubre, s’insta a la Comissió Europea i als estats a garantir la llibertat de prestació de serveis, transmissió i recepció de continguts audiovisuals en les regions en què viuen minories lingüístiques per a que puguen veure i escoltar continguts en la seua llengua materna.

Segons Albiol, “el PP va cometre un atac sense precedents contra la llibertat d’expressió i contra la difusió de la nostra llengua quan va tancar els repetidors de TV3 al País Valencià. Era un compromís electoral dels partits del Botànic restablir el senyal, i ja és hora de que es porte a efecte, màxim quan les pròpies institucions europees recolzen aquest intercanvi d’emissions”.

Marina Albiol ha intervingut en una sessió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu en què es debatia sobre la pluralitat de TV3, on ha remarcat que “no puc emetre un judici sobre TV3 perquè, com a valenciana, fa temps que no la puc veure. Una gran part de la societat valenciana demanem poder veure els canals de Catalunya i les Illes Balears, i ens costa entendre per què els nostres governants no són capaços, després de més de tres anys, de fer-ho possible”.

L’eurodiputada d’EUPV s’ha adreçat als representants del Partit Popular a l’Eurocambra per reprendre’ls l’intent d’instrumentalització de la Comissió de Peticions per “tractar d’acallar les veus discrepants”. En la sessió d’avui, dos càrrecs públics del PP han acudit per demanar el tancament de TV3, intentant trobar encaix en directives sobre pluralitat i llibertat d’expressió. Albiol els ha recordat que “el PP ha bloquejat a la Comissió peticions de persones agredides durant el 1 d’Octubre per anar a votar, i en canvi amb un debat sobre la pluralitat de TV3 i Catalunya Ràdio estan encantats. Ells sí que manipulen: manipulen aquesta comissió utilitzant-la amb fins partidistes, manipulen els mitjans de comunicació que tenen sota el seu control fins a extrems descarat, i arriben a exercir la censura, com van fer amb el tancament dels repetidors d’Acció Cultural del País Valencià”.

 

Related Articles

Back to top button