EUPV se suma a les concentracions convocades per a hui de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador

Rosa Pérez Garijo: “Convoquem als nostres alcaldes, regidors, militants i simpatitzants a recolzar al sector citrícola”

Marina Albiol: “Els nostres llauradors han demostrat amb dades que les regles comunitàries els han perjudicat amb respecte a la importació del sud d’Àfrica”

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) fa una crida als seus alcaldes, regidors, militants i simpatitzants a sumar-se hui dilluns a les concentracions convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador a diferents localitats i comarques del País Valencià. Segons expressa la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “compartim plenament les reivindicacions del sector citrícola exigint solucions a la delicada situació: la campanya està sent una ruïna, i de continuar sense solucions clares i contundents per part dels governs autonòmic i central està en perill la pròpia continuïtat de la citricultura. Així que, com sempre, Esquerra Unida ens sumem a la defensa del nostre camp”.

Rosa Pérez subratlla que les concentracions convocades tenen com a finalitat “exigir allò que des d’EUPV hem reclamat sempre, d’acord amb la línia de treball que hem seguit durant els darrers anys tant ací al País Valencià, com els nostres representants a Madrid i Brussel·les: l’exigència de modificacions en el tractat signat entre la UE i països del sud d’Àfrica per a impedir l’entrada massiva de cítrics als mercats europeus que deixa en desavantatge competitiu els nostres productes”. Alhora, la coordinadora general recorda que dies enrere EUPV ja va exigir l’activació de la clàusula de salvaguarda per a la importació de cítrics: “Fa només uns dies s’anunciava l’activació d’aquesta clàusula per a l’arròs, per tant ens hem trobat que és factible, és oportú i és ja una necessitat que s’exigisca aquest mecanisme de salvaguarda per a la defensa de la citricultura valenciana”.

Per la seua banda, l’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol també ha sumat la seua veu a les reivindicacions de la plataforma: “Fa anys que el sector citrícola està demostrant amb dades que les regles imposades pels tractats que signa Europa no generen un escenari de lliure mercat, sinó que perjudiquen els productors locals deixant-los en desavantatge de condicions respecte a les grans importadores de producte sud-africà. La manca de control fitosanitari estricte n’és una prova, que a més de beneficiar l’arribada de cítrics de tercers països, posa en risc el nostre camp permetent possibles plagues i malalties per al nostre camp”.

Related Articles

Back to top button