EUPV qualifica com a “positives, però encara insuficients” les inversions per al País Valencià dels PGE

Rosa Pérez Garijo: “Menys missatges triomfalistes del Consell i més esforç per a que deixem de ser un territori autonòmic de segona divisió”

 

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, valora l’increment d’inversions a la proposta del govern central de Pressupostos Generals de l’Estat, qualificant-la com a “positiva, però encara insuficients per a les necessitats de les valencianes i els valencians, que restem per baix de la mitjana de l’Estat espanyol en inversió per habitant”. D’aquesta manera, Rosa Pérez reclama al Consell “menys triomfalismes i més esforç per a que deixem de ser un territori autonòmic de segona divisió”.

Especialment crítica es mostra la coordinadora general d’EUPV amb les inversions previstes per a la demarcació d’Alacant: “Lamentem que tant el ministre Ábalos com els responsables del PSPV s’hagen llançat a lloar la proposta, quan mostra un clar desequilibri cap a les comarques del Sud. Unes inversions tan desiguals per a Alacant amb respecte a les demarcacions de Castelló i València suposen un veritable greuge per als habitants de les seues comarques. No només es troben en situació de desavantatge respecte a altres regions, sinó que encara han d’assistir a un doble menyspreu institucional: el d’un govern central que el relega a la cua de les inversions a l’Estat, i el d’un govern autonòmic que s’ha llançat al triomfalisme mediàtic quan una part del seu territori continua fustigada per un abandonament i un oblit que ja dura dècades”. En aquest sentit, Pérez demana a les forces polítiques valencianes mantindre un front comú per avançar en mesures de cohesió territorial: “No podem aspirar a tindre un País Valencià estructurat, equilibrat i cohesionat mentre els recursos i les inversions no siguen distribuïts de manera equitativa i justa. I ja poden fer les conselleries plans territorials, que sense unes inversions equilibrades quedaran en paper mullat”.

Per a Rosa Pérez, “sembla que les reivindicacions davant Madrid del Consell per aconseguir els recursos que ens pertoquen a les valencianes es dilueixen davant un simple gest, perquè encara estem lluny de rebre un tracte just. Des d’EUPV exigim al Botànic una defensa clara i contundent dels interessos de la ciutadania valenciana i un treball rigorós per aconseguir allò que ens correspon”.

Related Articles

Back to top button