Concentració per la línia de ferrocarril Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Visita l’àlbum de fotografies de la concentració del 10 de desembre de 2018 a l’estació de tren d’Ontinyent: https://www.flickr.com/photos/esquerraunidapv/albums/72157704531133515


Rosa Pérez Garijo (coordinadora d’EUPV): “Hem estat, una vegada, des d’Esquerra Unida reivindicant a l’estació d’Ontinyent la línia Xàtiva-Alcoi. El que no pot ser és que en aquests moments siga molt més fàcil i molt més ràpid anar des de València a Madrid que no al nostre territori. És important vertebrar les nostres comarques. Cal que hi haja una prioritat política en aquestes línies en compte d’una prioritat en les línies d’alta velocitat.”

Ricardo Sixto (diputat en el Congrés per EUPV): “Hui hem estat ací en Ontinyent per a fer palès el recolzament d’Esquerra Unida a les reivindicacions de les comarques centrals del País Valencià sobre el futur del ferrocarril i, concretament, de la línia Xàtiva-Alcoi. Ens hem compromés a estar vigilants en el Congrés dels Diputats per a tractar de garantir que les promeses fetes pel govern de Sánchez, de respectar eixa proporcionalitat entre la població valenciana i les inversions en els Pressupostos Generals de l’Estat al territori valencià siguen una realitat. Si això s’acompleix hi haurà diners per a millorar les inversions en esta línia tant abandonada i que tanta millora necessita. Però a més a més, ens hem compromés també a fer una Proposició no de llei i a presentar-la en el Congrés reclamant una millora en les freqüències dels ferrocarrils. No pot ser que es tinguen freqüències pròpies de fa 30 anys quan les necessitats són unes altres. I no es tracta, en este cas, de fer grans inversions sinó que es tracta, senzillament, d’aprofitar el material rodant i de posar més personal per a poder fer que la freqüència de pas dels trens per les estacions de la línia Xàtiva-Alcoi siguen raonables i siguen acords a un ferrocarril del segle XXI”.

Estefania Blanes (regidora i portaveu de Guanyar Alcoi): “Pense que una de les primeres reivindicacions que s’han de fer en el moment que es tinga l‘oportunitat a les Corts Valencianes ha de ser la reivindicació històrica que tenim amb el tren Alcoi-Xàtiva, que ha sigut oblidat moltíssims anys per les nostres administracions”

Paula García (regidora d’EUPV a l’Ajuntament d’Ontinyent): “Hui i normalment estem ací per a reivindicar millores en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, una línia fonamental per a la vertebració del terrritori i sobretot en referència a les comarques centrals, que som un dels territoris valencians prou més oblidats o deixats quant a inversions, tant del Ministeri com de Generalitat. Entenem que han hagut molts compromisos que han estat defraudats i que aquesta línia necessita inversions per al seu futur i per a continuar viva”.

Related Articles

Back to top button