EUPV exigeix al Govern valencià “fermesa” en la defensa de pulmó verd de Paterna front al centre comercial Intu Mediterrani

La coordinadora general Rosa Pérez Garijo denuncia “ingerències” de l’ambaixador britànic per defensar una empresa privada en oposició a la normativa mediambiental valenciana, i anuncia que les trasllada a Brussel·les

El portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Paterna Javier Parra insta al PSOE a “allunyar-se de les polítiques que destrueixen el territori i el teixit comercial i actuar d’acord amb allò que se li exigeix des de la societat valenciana”

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) exigeix al Govern valencià fermesa i decisió en la gestió de la protecció del paratge de les Moles de Paterna, zona on una multinacional d’origen britànic pretén construir un macrocentre comercial, i no faça cap pas enrere en la protecció de l’últim pulmó verd de la localitat de l’Horta Oest. La coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, denuncia les “greus ingerències” per part de l’ambaixador del Regne Unit Simon Manley, qui ha traslladat la seua preocupació davant el president de la Generalitat per la incertesa que la construcció de la macrosuperfície comercial es veja frenada per la modificació del Parc Natural del Túria i la protecció de l’àrea de les Moles.

Per a Rosa Pérez, “estem davant d’un cas en què les autoritats valencianes tenen una bona ocasió per a demostrar que legislen en favor de la ciutadania i no es pleguen als interessos de les grans corporacions. A Paterna s’està jugant una partida molt important, i els partits del Botànic estan obligats a demostrar que tenen capacitat per defensar els principis de defensa del territori dels quals fan bandera”.

La coordinadora general d’EUPV subratlla que “el fet que un ambaixador s’expresse d’aquesta manera deixa ben clar a qui beneficiaria Intu Mediterrani: a una gran corporació multinacional que a més opera des de Luxemburg per aprofitar-se de beneficis fiscals. Aquests models de negoci han de quedar desterrats, i per això cal un veritable canvi de model productiu que pose l’accent en una economia d’escala, en la defensa de les pimes i del comerç de proximitat front a la sobresaturació de macrosuperfícies, i en fórmules sostenibles i de futur que generen riquesa en els agents locals i no en paradisos fiscals”.

Per la seua banda, el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, remarca que “el projecte d’Intu Mediterrani no deuria ni tan sols ser posat en dubte pel Govern valencià: deuria des d’un primer moment haver estat rebutjat per inviable i perillós. A banda de suposar una destrossa irreversible del territori, el seu planejament és una bomba per al teixit comercial i les pymes de Paterna i de tota la comarca, per tant no entenem com encara pot existir debat sobre una barbaritat d’aquesta magnitud”.

Parra, en aquest sentit, s’adreça als responsables del PSOE exigint-los “que s’allunyen d’una vegada per totes d’unes polítiques que ens han empobrit a les valencianes i els valencians, que deixen enrere un model que destrueix el territori, i que actuen d’una vegada d’acord amb allò que reclamem des de la ciutadania valenciana”.

Per tot això, l’eurodiputada Marina Albiol ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea apel·lant a les autoritats europees per a que insten al Govern valencià a impulsar els principis de defensa de la biodiversitat i lluita contra el canvi climàtic, assenyalats en el Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

Related Articles

Back to top button