EUPV mostra la seua insatisfacció amb la resposta del Govern Central a Les Sitges

El passat mes d’octubre, els diputats valencians en el Congrés, Ricardo Sixto (EUPV) i Joan Baldoví (Compromís), van presentar una pregunta conjunta en la Cambra Baixa davant la greu situació que presentava el conjunt patrimonial de Les Sitges a Burjassot, arran de l’afonament d’un dels murs laterals després d’un greu episodi de pluges.

Ricardo Sixto (EU): “La resposta que ha donat el govern d’Espanya respecte a la situació de Les Sitges i com pensa col·laborar amb altres administracions –autonòmica, de Burjassot i de la ciutat de València– per a la recuperació d’aquest monument ens ha deixat absolutament insatisfets, sobretot després de les promeses fetes pel Sr. José Luis Ábalos.” 

En la pregunta signada conjuntament per Sixto i Baldoví s’interpel·lava al Govern Central sobre les actuacions que pensava posar en marxa en col·laboració amb les administracions valencianes competents per a recuperar i restaurar adequadament el conjunt de Les Sitges, una iniciativa que es realitzava, tal i com ha recordat el diputat d’Esquerra Unida, posteriorment a la visita de José Luis Ábalos al monument situat a Burjassot, on el ministre de Foment es va comprometre a habilitar ajudes estatals per a la seua recuperació.

La resposta parlamentària a la qual ha tingut accés el diputat d’EUPV, per contra, no manté cap compromís respecte a la rehabilitació de Les Sitges, tot i ser monument històric de caràcter nacional des de l’any 1982. “Malgrat les il·lusions, el que ens hem trobat ha sigut que el Govern ha fet una resposta absolutament asèptica, dient que això és competència d’altres administracions i que, en tot cas, es veuria si en algun moment el Ministeri de Cultura podria col·laborar d’alguna manera, però és una resposta absolutament insatisfactòria, sobretot ja dic, després de les promeses fetes pel Sr. José Luis Ábalos, el ministre de Foment, que ja va visitar, fa no moltes setmanes, el monument”.

El parlamentari de la formació d’esquerres ha recordat que a més d’aquesta pregunta, el passat 1 d’octubre va presentar una PNL (Proposició No de Llei) instant al Govern a actuar de forma urgent, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i els ajuntaments de Burjassot i València, per a recuperar i restaurar adequadament el conjunt monumental de Les Sitges.

 

EUPV demana que s’inicie immediatament la rehabilitació integral de l’immoble

El passat 11 d’octubre, una delegació d’Esquerra Unida, encapçalada per la coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, i pel diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, va visitar el conjunt monumental de Les Sitges de Burjassot amb membres de l’Associació ‘Amics de Les Sitges’ de Burjassot.

Segons va explicar Pérez Garijo durant la jornada “EUPV porta dècades exigint la conservació de l’edifici i demanem que s’inicie la seua rehabilitació integral amb caràcter immediat”. A més, en la seua condició de vicepresidenta quarta de la Diputació de València, anuncià que “proposaria a l’equip de govern de la Corporació Provincial “l’impuls d’un pla director que permetera la recuperació de l’immoble”.

Related Articles

Back to top button