EUPV qualifica de “continuisme amb les polítiques del PP” l’aprovació de la ZAL del Port de València

Per a la formació, l’Alcalde Joan Ribó s’ha excusat en la “herència rebuda” per a  “afavorir els interessos privats i cedir la planificació urbanística de la ciutat al PSOE”.

Rosa Pérez Garijo: “Sembla mentida que encara hi haja qui seguisca plantejant models urbanístics i de desenvolupament econòmic idèntics als quals ens han portat a la situació de crisi, destrucció del territori i desesperació. És una actitud irresponsable”

Esquerra Unida del País Valencià ha manifestat la seua “oposició frontal” a l’aprovació de la ZAL del Port de València, projecte urbanístic que va iniciar el PP, que ha estat anul·lat en dues ocasions per instàncies judicials i que compta amb el rebuig d’associacions socials i ecologistes de la ciutat.

Per a EUPV, “resulta molt cridaner que precisament l’anunci es realitze el dia que s’aprova la Llei d’Horta de València”, un fet que per a la coordinadora de la formació, Rosa Pérez Garijo, respon “al ja conegut mètode al que ens ha acostumat el PSOE i Compromís aquesta legislatura: sortir a la palestra amb alguna mesura positiva per a la propaganda mentre per darrere perpetren polítiques reaccionàries. Pura política de postureig”.

I és que per a la líder d’Esquerra Unida, el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques “hauria d’haver-se repensat íntegrament, doncs ni coincideixen les condicions objectives que existien quan es va planificar, ni tants anys després es pot continuar en la mateixa senda que ja s’ha demostrat fracassada”.

Pérez Garijo ha insistit en aquesta idea “augmentar la superfície de zona verda o implementar més quilòmetres de carril bici és una bona idea que nosaltres defensem aferrissadament, però no si s’introdueix com a pegat a un projecte que és dolent d’inici, sinó començant de nou i fer que aquestes qüestions siguen l’eix central sobre el qual gire la resta del pla”.

Finalment la dirigent del partit ha criticat el “continuisme” en moltes de les polítiques urbanístiques del PSOE i Compromís, “potser siga per falta de valentia o potser d’imaginació, però la veritat és que projectes com la ZAL, Port Mediterrani (ara Intu Mediterrani), els diferents PAIs de la província de Castelló, la V-21… donen la sensació de que el PP segueix dirigint la política urbanística del Consell i de molts Ajuntaments”.

Related Articles

Back to top button