Una llista única concorrerà a les primàries d’EUPV

Les dues candidatures majoritàries que van confrontar per a triar la direcció d’EUPV, liderades per Rosa Pérez i Rosa Albert respectivament, han acordat una llista unitària, que haurà de ser ratificada pels militants i simpatitzants en les votacions ‘online’ i presencials del pròxim mes de desembre.

La candidata a la presidència de la Generalitat serà la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, qui al seu torn encapçalarà la llista per València. Paco Latorre encapçalarà Castelló i Estefania Blanes, Alacant. “Aquest acord és una gran notícia, perquè després de molt de temps de desencontres interns, representa la necessària unitat i cohesió d’Esquerra Unida, i això és una garantia per als nostres militants, però sobretot per als nostres votants i per a la societat valenciana. És l’hora de fer política”, ha afirmat Pérez Garijo.

D’acord amb el calendari de primàries aprovat al darrer Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià, avui es tancava el termini per a arribar a un acord entre les diferents sensibilitats que conviuen a la formació d’esquerres. Així, les dues candidatures majoritàries que van confrontar per a triar la direcció d’EUPV, liderades per Rosa Pérez i Rosa Albert respectivament, han acordat una llista unitària, que haurà de ser ratificada pels militants i simpatitzants en les votacions ‘online’ i presencials del pròxim mes de desembre.

La precandidatura per València està encapçalada per l’actual coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, qui serà també la candidata a la presidència de la Generalitat. A Pérez Garijo li segueixen María Ángeles Llorente, regidora a l’Ajuntament de Xest, Miquel Lorente, regidor a l’Ajuntament de Xàtiva, María Estela Ramón i Marta Martín, regidora de la formació d’esquerres a l’Ajuntament d’Alboraia. La llista la tanquen de manera simbòlica els exdiputats a Les Corts, Esther López Barceló i Ignacio Blanco.

Per Castelló, la llista està encapçalada per Francisco Latorre, coordinador d’EUPV a Segorbe, i l’acompanyen Carmen García, regidora d’Educació a La Vall d’Uixó, Cristian Veses, coordinador de la Plana Baixa, Pastora de Florencio, coordinadora d’EUPV a la ciutat de Castelló, i Adrià Barceló. Mentre que per Alacant la candidatura està encapçalada per la regidora d’Alcoi, Estefania Blanes, i la segueixen Iñaki Pérez, regidor de la formació d’esquerres a Elda, Lola Llorca, Álvaro Castaños i Alba Quesada.

Per a la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “aquest acord és una gran notícia, perquè després de molt de temps de desencontres interns, representa la necessària unitat i cohesió d’Esquerra Unida, i això és una garantia per als nostres militants, però sobretot per als nostres votants i per a la societat valenciana. Aquestes llistes són el resultat d’un gran treball d’unificació que, com ja he dit en altres ocasions, té com a finalitat enfortir i rellançar Esquerra Unida, reforçar el gran treball que fan els nostres càrrecs públics des dels ajuntaments i tot això es reflecteix en aquesta precandidatura. Ara ens toca treballar més que mai el procés de confluència per a un arribar a un acord el més aviat possible perquè estem convençuts que aquest és el millor camí per a arribar amb força a les institucions i, en concret, a la Generalitat. És l’hora de fer política”.

Els terminis d’EUPV

Una volta finalitzat aquest termini, i continuant amb el calendari que es va aprovar al darrer Consell Polític Nacional (CPN), fins al 27 de novembre estaran exposats els censos per a correccions i la inscripció de simpatitzants i el 30 es farà públic el cens definitiu que seran els qui podran participar en les votacions online del 10 al 14 de desembre per a la ratificació d’aquesta precandidatura, així de l’acord amb altres formacions polítiques en el cas que s’arribara a un consens. Aquestes votacions coincidiran també per a la llista per a les eleccions europees. Les votacions presencials seran el diumenge 16 de desembre i els resultats es donaran a conèixer un dia després.

Related Articles

Back to top button