EUPV força a Foment a comparèixer en la Comissió per a explicar els resultats i el cost del estudis respecte a l’accés nord al Port de València

Ricardo Sixto: “El Govern del PSOE no és pot quedar de braços plegats amb un tema tan important”

Marta Martín: “El Botànic ha de pressionar perquè no acabe sent una repetició del que va ocórrer amb la ZAL”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat, a petició de la regidora d’EUPV a l’Ajuntament d’Alboraia, Marta Martín, una pregunta amb resposta oral a la Comissió de Foment de la Cambra Baixa per a conèixer els estudis que ha elaborat el Ministeri respecte a l’accés nord al Port de València, els resultats dels mateixos i quin ha sigut el cost de dits estudis.

 El projecte d’ampliació de la V-21 a més d’incloure un tercer carril per a cada sentit inclourà també la construcció de dues estructures sota el pont de la Patacona, una d’elles serà un pas per a l’accés nord al Port de València, accés rebutjat en nombroses ocasions per les associacions de veïns del litoral de la ciutat, les de La Patacona i Port Saplaya, el propi el Govern del Botànic i Esquerra Unida d’Alboraia.

La formació d’esquerres sempre ha defensat que aquest accés atrauria per a la V-21 gran part del trànsit de camions en direcció al Port, que travessarien els Poblats Marítims, Cabanyal i el Grau. Per a el diputat valencià, “a banda de canviar al titular del Ministeri de Foment també s’han de transformar les seus polítiques, no val un simple canvi de cromos i això, de moment, no ho hem vist en cap gest per part del Govern”.

Per la seua banda, la regidora d’EUPV a l’Ajuntament d’Alboraia, Marta Martín, ha assenyalat que aquesta actitud del Ministeri de Foment el que demostra, “com venim afirmant des d’Esquerra Unida Alboraia, és que el Port és promotor del projecte d’ampliació de la V-21 ja que seria l’únic beneficiat d’una obra que destruirà 80.000 m2 d’horta productiva al seu pas per aquest municipi de l’Horta Nord, a més d’augmentar el trànsit a la ciutat, la qual cosa entenem va en contra dels compromisos municipals i autonòmic amb la mobilitat sostenible”.

Ambdues càrrecs públics han recordat el que ja va ocórrer en el seu moment amb la ZAL (Zona d’Activitat Logística), quan amb l’excusa d’ampliar el Port es van arrasar 700.000 m2 d’horta en 2002 al costat d’alqueries i barraques centenàries, es a dir, la vida de centenars de persones arrancada i destrossada per una ZAL en la qual es van invertir 160 milions d’euros i que mai ha arribat a tenir activitat.

Per últim, Marta Martín, que el passat mes de juliol va visitar la zona junt a la coordinadora Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que la formació d’esquerres “entén que la realització d’aquestes obres amb el silenci còmplice de la Generalitat ens fan creure que tant el Pla d’Acció Territorial del Litoral, com el Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH) queden en paper mullat”.

Related Articles

Back to top button