Rosa Pérez Garijo (EUPV): “La Comissió d’Investigació del Finançament del PSPV i Bloc haurà de servir per a determinar responsabilitats polítiques”

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià i vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, després de la celebració hui de la sessió de la Comissió Especial d’Investigació del Finançament Electoral del PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 i en la qual s’ha aprovat el pla de treball, ha exigit als partits polítics implicats que no actuen com el PP.

La màxima representant de la formació d’esquerres ha apuntat que en el cas del PSPV, “no podem oblidar que estem parlant d’un partit que en aquests moments ostenta la màxima representació del País Valencià. Per tant, més enllà de les explicacions judicials, que el PSPV haurà de donar en el seu moment, el que volem són explicacions polítiques”.

Pérez Garijo ha destacat que els pagaments de les empreses a Crespo Gomar coincideixen “al cèntim” amb els imports dels treballs prestats per l’agència de comunicació al PSPV per a la campanya electoral del 2007. “És molt tèrbol que els imports d’aquests pagaments siguen una còpia exacta”, explica la coordinadora d’EUPV, qui ha afegit que en el cas del Bloc cal recordar que la persona que apareixia en els correus electrónics, Lluís Miquel Campos, “encara continua en el seu càrrec en la Presidència de Les Corts quan ja hauria d’haver sigut cessat”.

La formació d’esquerres, que espera que aquesta Comissió servisca per a aclarir totes aquestes qüestions que han eixit a la llum, ha recordat que EUPV continua demanant a la Diputació de València les factures de l’empresa Egevasa que “a dia de hui encara no tenim”. Pérez Garijo ha recordat que es tracta d’una empresa estratègica participada per la Diputació de València esguitada per aquest presumpte cas de finançament il·legal i, per tant, considera “cridaner i inquietant que no tinguem accés” a aquesta documentació pública.

 

Related Articles

Back to top button