EUPV i Compromís pregunten al Govern sobre les actuacions que pensa dur a terme per a recuperar el conjunt monumental de Les Sitges

Els diputats valencians en el Congrés, Ricardo Sixto (EUPV) i Joan Baldoví (Compromís), han presentat una pregunta conjunta en la Cambra Baixa davant la greu situació que presenta el conjunt patrimonial de Les Sitges a Burjassot. Els dos representants d’ambdues formacions consideren que el problema no se solucionarà amb la reparació del mur que es va enfonsar el passat 18 de setembre i demanen una urgent rehabilitació de tot el complex arquitectònic.

El passat 18 de setembre una part important d’un dels murs laterals de Les Sitges va quedar completament destrossat després d’un greu episodi de pluges. L’Ajuntament de València, propietari del conjunt patrimonial, va declarar la emergència del cas i va posar en marxa les obres de reconstrucció del mur enfonsat, pressupostat en prop de 300.000 euros.

No obstant, els diputats valencians coincideixen en què aquest element no és l’únic del complex monumental que amenaça ruïna imminent, com ho demostren tant els informes tècnics com l’abundant documentació gràfica existent. Per tota això, han presentat una pregunta en la qual pregunten al Govern quines actuacions pensa posar en marxa en col·laboració amb les administracions valencianes competents per a recuperar i restaurar adequadament el conjunt de Les Sitges.

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha recordat que el passat mes de juliol el ministre de Foment, José Luis Àbalos, va visitar aquest complex, i es va comprometre a donar ajudes estatals per a la seua recuperació. “Ara volem saber si el Govern manté la seua promesa d’invertir en la rehabilitació de tot el conjunt pel seu gran valor patrimonial perquè la caiguda d’una part del mur tan sols va deixar palès la falta de manteniment històric des de fa dècades”. Així mateix, Sixto ha assegurat que l’administració estatal no pot deixar de banda a un immoble que va ser declarat a l’any 1982 monument històric de caràcter nacional.

En aquesta mateixa línia, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha explicat que no es poden permetre més males noticies de les Sitges de Burjassot: “totes les administracions afectades hem de fer un esforç per mantenir el que és un símbol d’identitat del poble de Burjassot i arribar a un acord per rehabilitar i mantenir de forma digna el conjunt monumental”.

Related Articles

Back to top button