EUPV demana al Botànic que solucione les deficiències que afecten als centres de salut

Pérez Garijo: “No és suficient que la sanitat siga de gestió i provisió pública sinó que, a més, ha de ser de qualitat”

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha criticat hui la política sanitària del Consell davant la carència real d’inversions que permitisca solucionar les grans deficiències que pateixen tant treballadors i treballadores com usuaris de la mateixa diàriament, en concret, als centres de salut. A la ciutat de València, Malilla, que encara espera el seu nou ambulatori, o Benimàmet, amb grans necessitats tant estructurals com de personal, són dos clars exemples.

Per a la màxima representant de la formació d’esquerres, “els diners que el govern del Botànic destina a atenció primària són insuficients, no hi ha prou personal sanitari per a atendre en condicions a tota la població i el temps que els professionals dediquen als pacients continua sent mínim, amb la qual cosa la qualitat de l’atenció no es troba en el seu millor moment”.

Esquerra Unida del País Valencià, encara que considera que l’actual Consell ha avançat en punts importants després de l’època nefasta del PP, creu que els passos que es donen són pocs i lents. Segons ha assegurat la coordinadora d’EUPV, “existeix manca de personal, sense oblidar que encara hi ha molts centres de salut sense construir, com per exemple el del barri de Malilla de València i que la Conselleria posposa de forma reiterada, altres amb moltes deficiències estructurals, llistes d’espera llarguíssimes que obliga a tirar mà de convenis amb la privada, o allargar altres com es el cas de les ressonàncies magnètiques perquè Sanitat no ha fet els seus deures correctament”.

El cas de Benimàmet

Un clar exemple de mal funcionament de la sanitat valenciana el trobem a la pedania de Benimàmet, denunciat en nombroses ocasions per les associacions de veïns. “En aquest centre de salut tan sols conten amb un metge de guàrdia i existeix el problema que quan ha d’eixir a atendre a algú pacient al seu domicili particular, no hi ha un altre professional que puga atendre les noves cridades d’emergències”, ha explicat Pérez Garijo, qui, a més, ha afegit que aquest desplaçament genera més temps d’espera dels pacients que esperen a l’ambulatori.

Així mateix, en el cas de Benimàmet també és un problema important la manca d’espai dels diferents serveis com el de Pediatria o el d’Infermeria, “en aquest últim hem pogut comprovar com en una mateixa zona han de conviure personal i pacients que acudeixen per a un fer-se un electrocardiograma, una cura o una analítica de sang i, per això, no és suficient que la sanitat siga de gestió i provisió pública sinó que, a més, ha de ser de qualitat”, ha conclòs Pérez Garijo.

Related Articles

Back to top button