EUPV recolza la campanya de ‘València Laica’ perquè els béns immatriculats tornen a mans de la ciutadania

Esquerra Unida del País Valencià ha participat aquest matí en la concentració organitzada per ‘València Laica’ davant el Palau de l’Arquebisbat, al cap i casal, per a denunciar el fenomen de les immatriculacions, és a dir, l’apropiació de milers d’immobles per part de l’Església Catòlica i defensar que tots aquells béns tornen a les mans de les quals van ser arrabassades per a que puguen ser gaudides per tota la ciutadania.

Aquesta entitat, a més, celebrarà aquesta vesprada al Saló d’actes del Col·legi Major Rector Peset (18’30h) una xerrada sobre aquest tema i, posteriorment, es constituirà la plataforma ‘València per a Recuperació del Patrimoni Immatriculat per l’Església Catòlica’, de la qual EUPV també en formarà part. La formació d’esquerres duu molts anys treballant des de les institucions en contra de les immatriculacions de béns públics per part de l’Església Catòlica i defensant el laïcisme en l’Estat espanyol.

En aquest sentit, no es pot oblidar que el gran espoli del patrimoni públic immatriculat és degut a un privilegi de Franco en 1946 que equiparava l’Església amb l’Administració Pública. Per aquest motiu, tal i com està defensant ‘València Laica’, la formació d’esquerres demana que es declaren com a nul·les totes les apropiacions des d’eixa data.

Recentment, el Govern central va encarregar un llistat de tots els béns immatriculats per l’Església Catòlica des de 1998 fins la derogació de l’article que permetia aquesta pràctica; en canvi, des d’IU es reclama que eixe llistat arribe fins a 1946. Així mateix, Esquerra Unida reclama que tant el Consell com el govern de la Diputació –del qual forma part EUPV– siguen capdavanters en aquest camp i s’impliquen perquè tots aquest béns usurpats puguen tornar a mans públiques.

Related Articles

Back to top button