EUPV reclama la integració de l’Hospital Provincial de Castelló en la xarxa pública de la Generalitat

Cristian Veses (EU): “La falta de resposta per a solucionar la situació del Programa de Trastorn Mental Greu de la Infància i l’Adolescència de Castelló que desenvolupa l’Hospital Provincial de Castelló evidencia la ineficàcia de la gestió basada en un Consorci mixt”.

L’Hospital Provincial de Castelló està gestionat des de l’any 2004 per un Consorci en el qual una participa la Diputació Provincial –amb el finançament del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública– i la Conselleria de Sanitat. En 2016, l’aleshores consellera Carmen Montón, va anunciar el “Projecte Integral per a l’Hospital Provincial en el Departament de Castelló”, i en abril del mateix any Les Corts van aprovar un Projecte No de Llei que posava fi al model consorcial prèvia auditoria.

Cristian Veses, responsable d’extensió organitzativa d’EUPV, ha assenyalat que “recentment, hem conegut l’abast de la pèrdua d’un especialista en psiquiatria i com aquesta mancança afecta als resultats clínics dels pacients atesos en aquest servei, i en concret en el Programa de Trastorn Mental Greu de la Infància i l’Adolescència de Castelló (PTMGIA), de referència per a totes les comarques del nord del País”.

En opinió del dirigent de la formació d’esquerres, “el tercer psiquiatra, que ha durat tan sols un any, ha estat vital per a dotar de continuïtat assistencial a la sala d’hospitalització de xiquetes i adolescents, portar un seguiment més proper a la consulta externa de trastorn mental greu i mantenir obert durant 11 mesos a l’any tant l’hospital de dia d’adolescents com la consulta externa de la Unitat de Trastorns Alimentaris”. Per a Veses, “la resposta, tant del Consorci com de la Conselleria per a solucionar la situació –i que ha sigut reclamada pel propi coordinador del programa–, lluny de donar una solució ha deixat en terra de ningú la responsabilitat de la contractació d’aquest professional”.

Esquerra Unida denuncia que “estem front a una política de gestos” i ha reclamat a PSPV-PSOE “coherència i valentia per a fer efectiva la iniciativa que va ser aprovada amb els seus vots favorables”. És per això que la Comissió Executiva d’EUPV, a través de Cristian Veses, ha exigit “la dissolució del Consorci i la plena integració del l’Hospital Provincial de Castelló en la xarxa d’institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública com l’única mesura capaç d’assegurar una gestió eficient i coordinada amb la resta de recursos sanitaris de les comarques del nord”.

Related Articles

Back to top button