Esquerra Unida reclama la il·legalització del GAV, Hogar Social i Lo Nuestro

L’eurodiputada d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, reclama a les institucions estatals i autonòmiques “que posen en marxa els processos per poder il·legalitzar organitzacions de caràcter feixista, xenòfob i que inciten a l’odi com Hogar Social i totes les seues sucursals, ‘Lo nuestro’ o també els grups violents blavers com el GAV”, arran que avui mateix el Parlament Europeu ha aprovat una resolució “ que insta als estats a prohibir de manera efectiva fundacions o associacions que exalten i glorifiquen el nazisme i el feixisme i a combatre les organitzacions que promouen el discurs de l’odi i la violència”.

L’eurodiputada remarca que tot i que s’ha posat l’accent en la Fundación Francisco Franco, “la qual, per higiene democràtica, mai hauria d’haver existit i molt menys rebre ajudes públiques”, existeixen nombrosos grups que promouen l’odi actuant arreu del nostre territori. “Especialment al País Valencià, on des de fa dècades coneixem l’acció de grups que promouen la violència, fan crides públiques d’incitació a l’odi i fins i tot porten a la pràctica el seu discurs violent amb absoluta impunitat. L’últim 9 d’Octubre el propi ministre d’interior va haver de garantir públicament els mitjans per evitar la violència als carrers del Cap i Casal, reconeixent l’existència de grups d’ultradreta que la provoquen i inciten. En una democràcia madura no deu permetre’s que aquestes associacions s’emparen en drets fonamentals que ells mateixos ataquen, i han de ser il·legalitzades i aïllades de la vida pública i social”.

Marina Albiol recorda que la resolució ha estat aprovada pels cinc grups majoritaris de l’Eurocambra, i ha sorgit arran de l’agressió feixista que va patir l’eurodiputada italiana Eleonora Forenza per part de membres d’un col·lectiu equiparable a Hogar Social Madrid, tot remarcant que actualment a Elda s’ha anunciat recentment l’obertura d’un local d’Hogar Social: “La convivència a Elda s’està veient amenaçada per la presència d’un grup feixista organitzat; només cal veure que una concentració en què van participar totes les forces democràtiques en contra de la seua obertura va acabar amb agressions i amenaces als participants per part d’aquests energúmens. Tenim l’exemple ja als nostres barris i a les nostres comarques, no cal anar molt lluny per veure que s’ha de combatre el feixisme amb totes les armes possibles, també emprant els mecanismes legals que tinguem a l’abast per frenar l’onada feixista”.

 

 

Related Articles

Back to top button