Sixto demana al govern Central més valentia a l’hora de llevar l’escut franquista de la caserna de la Guàrdia Civil de Benimaclet

Mentre el PSOE s’escuda en la complexitat dels treballs, EUPV recorda que ja s’han retirat altres monuments i escuts molts pesats i, per tant, “aquesta excusa no ens serveix”

Rosa Albert: “Des de l’Ajuntament de València ha d’oferir-se la màxima col·laboració per a dur a terme les obres que siguen necessàries per a eliminar definitivament els símbols feixistes en la ciutat”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha lamentat l’escassa valentia del govern socialista dirigit per Pedro Sánchez de retirar tots els escuts i símbols franquistes en els edificis adscrits a l’Administració General de l’Estat. En concret, Sixto s’ha referit al que es troba a la caserna de la Guàrdia Civil del barri valencià de Benimaclet i que, a hores d’ara, encara llueix a la seua façana.

“Sabem que té un pes aproximat de 1.400 kg. i que es troba a 10 metres d’alçada però això no justifica que no s’haja llevat encara i es continue incomplint  la Llei de la Memòria Històrica que obliga a llevar tots aquests escuts i altres imatges que enalteixen al franquisme i que és incompressible que continuen en edificis públics”, ha afirmat Ricardo Sixto.

El diputat valencià va presentar el passat mes de febrer una pregunta al govern Central al respecte i “la contestació que ens donen ara és que el Ministeri de l’Interior encara està estudiant la forma de retirar-lo”. “Com és possible que tot un organisme com aquest no haja trobat la solució per a la seua retirada?”, s’ha preguntat Sixto, qui ha afegit que EUPV és conscient de la forta aposta que el PSOE està fent amb aquest tema, sobre tot, després de l’aprovació de l’eixida de Franco del ‘Valle de los Caídos’, “però no podem oblidar que al llarg de la nostra geografia també existeixen altres vestigis que és necessari eliminar”.

El representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa ha recordat que en juliol de 2009 ja es va informar a la Zona de la Guàrdia Civil de València de la creació d’una Comissió Tècnica d’Experts de la Llei de Memòria Històrica i que els seus membres serien els encarregats d’analitzar els vestigis de l’època franquista existents en els edificis adscrits a l’Estat. “La conclusió de dita Comissió recollia la retirada d’aquest escut però, i tornem a repetir, encara que siga dificultosa la seua supressió, imaginem que no es impossible perquè no és la primera volta que es lleva un element d’aquest tipus”, ha dit.

Per això, -ha continuat Sixto- “des d’EUPV anem a insistir al govern perquè complisca i desapareguen dels nostres municipis totes aquestes restes franquistes d’una vegada per sempre”.

Col·laboració de l’Ajuntament

Per la seua banda, la coordinadora de la formació d’esquerres a València, Rosa Albert, ha incidit en la importància que el govern Local pressione per a complir amb la Llei de Memòria Històrica en la ciutat. “Des de l’Ajuntament de València ha d’oferir-se la màxima col·laboració per a dur a terme les obres que siguen necessàries per a eliminar definitivament els símbols feixistes en la ciutat, tasca en la qual EUPV va treballar molt durant la passada legislatura, així com garantir des de la seua posició el compliment d’aquesta llei a València”, ha dit Albert.

Related Articles

Back to top button