EUPV insisteix que la solució de Picassent passa per transferir les competències sanitàries d’Institucions Penitenciaries a la Generalitat Valenciana

Ricardo Sixto: “El Govern de Pedro Sánchez no pot continuar posant la mateixa excusa de retallades del PP i ha de buscar soluciones efectives a problemes reals”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha criticat l’actitud del govern Central davant la carència de metges en el centre penitenciari de Picassent. En concret, Sixto va presentar el passat mes de juliol una bateria de preguntes referides a aquest tema i la resposta “ens confirma que el canvi de color del govern no va a suposar un canvi en les polítiques”. A més, el diputat ha insistit de nou en la necessitat de transferir les competències sanitàries a la Generalitat Valenciana.

El  representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa, que ja ho ha denunciat en nombroses ocasions, ha tornat hui a posar en el punt de mira aquest greu problema després de la denuncia feta per l’Agrupació de Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciaries (Acaip) que va criticar la carència de personal especialitzat que provoca un augment de la perillositat que pateixen diàriament els funcionaris.

La resposta del govern dirigit per Pedro Sánchez confirma les sospites d’EUPV. “Es a dir, reconeix que les solucions que s’han donat fins al moment han sigut provisionals i que, en cap cas, han donat resposta definitiva a un problema estructural i recurrent de l’Administració Penitenciària, amb tendència a empitjorar tenint en compte la tassa mitjana d’edat d’aquest col·lectiu”, com recull textualment el text del govern Central.

Així mateix, l’escrit afirma que, encara dels esforços per part de la Secretaria General d’Institucions Penitenciaries, “no és possible una reposició d’efectius adequada al nivell de personal facultatiu, fet que dificulta la prestació assistencial en alguns centres penitenciaris” i afegeix que per al cas concret de Picassent s’ha oferit una plaça de metge interí de contingent, amb un nomenament per sis mesos i també s’ha sol·licitat una plaça per anomenar un funcionari interí per vacant del Cos Facultatiu de Sanitat Penitenciaria.

El diputat valencià ha recordat que actualment tan sols hi ha 9 metges per a cobrir l’atenció de tot el centre penitenciari quan la xifra òptima de personal hauria de ser de 23, es a dir, dos voltes i mig més que l’actual i, per tant, la solució que dóna Institucions Penitenciaris és del tot cas insuficient i continuarà sent evident la manca de personal especialitzat”. Per això mateix, -ha afegit- “continuem defensant que la solució passa per transferir les competències sanitàries, ara mateix dependents d’Institucions Penitenciàries, a la sanitat de la Generalitat Valenciana, com ja ho tenen a altres comunitats com el País Basc i Catalunya”

Per últim, el diputat de la formació d’esquerres ha demanat al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que, precisament ara que s’està negociant els pressupostos per al 2019, es note un vertader canvi  polític al govern Central amb una dotació pressupostària major que supose un gir de 180º a una política penitència plena de carències i necessitada d’inversions i recuperació de molt personal perdut. “El Govern de Pedro Sánchez no pot continuar posant la mateixa excusa de retallades del PP i ha de buscar soluciones efectives a problemes reals”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button