EUPV aprova el seu calendari de primàries per a les eleccions de 2019

Esquerra Unida de País Valencià ja té aprovat el seu calendari de primàries –obertes a simpatitzants– per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals que se celebraran el pròxim any. El Consell Polític Nacional de la formació, celebrat ahir a Alacant, va donar el vistiplau a l’agenda dels mesos següents, que culminarà el 5 de desembre amb la proclamació dels resultats definitius.

 

Rosa Pérez Garijo: “Hem marcat la nostra fulla de ruta per a aconseguir els nostres objectius electorals. Treballarem de valent però amb il·lusió els pròxims mesos, perquè ens ho juguem tot en 2019”.

 

Les primàries per a les candidatures electorals van arribar a Esquerra Unida en 2014 per a quedar-se. Ahir, el màxim òrgan d’EUPV va aprovar el seu calendari de primàries –obertes a simpatitzants– per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals que se celebraran el pròxim any, amb 1 vot en contra, 7 abstencions i 50 vots a favor. D’acord amb el calendari aprovat pel màxim òrgan d’Esquerra Unida, demà, 8 d’octubre, s’obrirà el període per a presentar candidatures a les Corts Valencianes i a la Presidència de la Generalitat, que conclourà el pròxim 11 de novembre.

 

La campanya electoral de les europees i autonòmiques coincidirà en el temps, del 15 al 25 de novembre, i portarà els candidats i les candidates a recórrer tot el territori valencià per a explicar els seus projectes a les diferents assemblees locals. L’endemà d’aquesta data, 26 de novembre, començaran les votacions ‘online’ per a les candidatures –tant les d’àmbit autonòmic com europeu–, així com per a la ratificació o no de l’acord per la presentació en coalició a les autonòmiques. A més de l’opció telemàtica, afiliats i simpatitzants podran votar de manera presencial al llarg de la jornada del 2 de desembre i els resultats es donaran a conèixer el 5 de desembre.

 

D’altra banda, com que el procés d’elecció de les candidatures municipals dependrà de la realitat de cada poble, dels acords als quals s’arriben amb altres actors polítics i socials de la localitat i de les diferents fórmules d’elecció de candidatures que s’hi poden donar, la votació i la proclamació del resultats tindran com a data límit el 3 de desembre.

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat que “hem marcat la nostra fulla de ruta per a aconseguir els nostres objectius electorals. Treballarem de valent però amb il•lusió els pròxims mesos, perquè ens ho juguem tot en 2019. Quedar-nos fora de les Institucions més significatives és una situació que no estem disposades a repetir”.

Related Articles

Back to top button