La Comissió 9 d’Octubre avisa la Delegació de Govern que si no separa físicament i temporal als grupuscles violents, serà responsable de les possibles agressions de l’ultradreta que es puguen produir

La Delegació del Govern no ha passat de les bones paraules als fets, defraudant el clima de confiança

 

Ahir, dijous 4 d’octubre, una delegació de la Comissió 9 d’Octubre (plataforma formada per diverses associacions, sindicats i partits que convoca des de fa dècades la manifestació del 9 d’Octubre per la vesprada) es va reunir amb el Delegat del Govern espanyol a València, a causa de la preocupació que ens va causar el coneixement de la decisió de la Delegació respecte a l’ordenació de les diferents convocatòries de manifestació per al dia 9.

La delegació de la Comissió va assenyalar al Delegat el fet que la Comissió 9 d’Octubre està formada per entitats, sindicats i partits que sumem una importantíssima base social, una coneguda trajectòria pública i un reconegut compromís democràtic. I que, contràriament, les altres convocatòries responen a sigles sense base social, cap trajectòria ni activitat conegudes, i haver estat relacionades amb fets violents i comportaments antidemocràtics. Per tant, parlem de dues realitats radicalment diferents i no equiparables, i la Delegació ha de decidir fins a quin punt vol donar cobertura a comportaments violents i antidemocràtics i a sigles fantasma que juguen amb el sistema garantista de protecció del dret de manifestació per a intentar pervertir-lo.

La delegació de la Comissió, més concretament, va proposar una separació física clara de recorreguts, de manera que les convocatòries que parteixen de la plaça de Sant Agustí, siguen dirigides en direccions oposades: la de la Comissió i qualsevol altra de signe democràtic en una direcció, i les de les sigles fantasma que potencialment poden reunir a grupuscles marginals i violents en la direcció contrària, allunyant del centre de la ciutat el risc de violència i facilitant així la tasca de les forces de seguretat de control.

Des del punt de vista de la Comissió, la decisió de la Delegació de compartir recorregut el conjunt de convocatòries, amb els perfils esmentats, i pretendre solucionar el potencial conflicte amb un desplegament inusualment nombrós de policia ja és, de partida, renunciar a mesures de prevenció efectives, perquè la intervenció policial ha de ser, al nostre parer, el nostre recurs, i quan s’arriba a ell és perquè ja la situació no s’ha sapigut o pogut controlar.

Per això, veient que la Delegació es manté en l’immobilisme, i que les bones paraules no es tradueixen en fets (una pràctica política que causa pèrdua de confiança), la Comissió 9 d’Octubre vol aclarir que no comparteix aquest ordenament, i novament avisem la Delegació de la responsabilitat en la que pot recaure, bé per desconeixement (en tractar-se d’un equip nou que mai no ha afrontat una situació com aquesta), bé per un interès particular.

Related Articles

Back to top button