EUPV fa una crida a la ciutadania per a participar massivament en la manifestació del diumenge en favor del Corredor Cantàbric-Mediterrani

La formació d’esquerres s’ha reunit amb els representants del veïns i els sindicats per a traslladar el seu recolzament a aquest projecte “fonamental per a connectar el nord amb la costa mediterrània”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, el coordinador local d’EUPV-Sagunt, Roberto, Rovira, la regidora de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Sagunt, Roser Maestro, i coordinador d’IU a Terol, Nicolás López, han mantingut aquest matí una reunió amb Ricardo Fernández, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sagunt, el president de CAVECOVA, Juan Antonio Caballero, Francesc Cabrera, secretari comarcal d’UGT, i Begoña Cortijo, secretaria comarcal de CC.OO., en relació al Corredor Cantàbric-Mediterrani i la marxa que se celebrarà el pròxim diumenge. En l’encontre ambdues parts han coincidit en la defensa d’aquesta línia perquè és clau per a l’Autoritat portuària de la capital del Camp de Morvedre i València i les plataformes logístiques de Terol i Saragossa.

Esquerra Unida del País Valencià ja ha manifestat en nombroses ocasions la defensa d’aquest projecte per al País Valencià i Aragó per a connectar el nord amb la costa mediterrània tant al govern Central com a Europa. “Per a EUPV, invertir en aquest traçat ferroviari suposaria una vertadera vertebració de les comarques de l’interior i d’Aragó i, per aquest motiu, recolzem total i absolutament les mobilitzacions al voltant de la defensa del corredor Cantàbric-Mediterrani i el diumenge hi participarem”, ha dit Ricardo Sixto.

A més, Ricardo Sixto, que ja ha presentat diverses iniciatives a la Cambra Baixa en relació a aquest projecte, ha anunciat que aquest dilluns va enregistrar una Proposició No de Llei (PNL) per al seu debat en la Comissió de Foment en la qual insta al govern Central a prendre les mesures oportunes per incloure el tram de rodalies al nucli del Port de Sagunt en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, amb la dotació pressupostària suficient per a assegurar la realització immediata de dita connexió ferroviària.

Per tot això, el representant d’EUPV al Congrés ha deixat clar que la unió del nord de la península amb el litoral mediterrani “no pot allargar-se més en el temps perquè estem parlant de la necessitat de cohesió territorial, de seguretat, de la diversificació de les connexions i del dret a la mobilitat. És a dir, millores absolutament raonables sobre el traçat actual, incloent algunes variants que són necessàries per a l’adequació de la velocitat dels trens perquè la línia siga competitiva”.

Per la seua banda, el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, ha recordat que Esquerra Unida porta anys denunciant l’estat lamentable i tercermundista d’aquesta via. “Fem una crida a la ciutadania per a participar massivament en aquesta manifestació perquè entenem necessari que la Unió Europea incloga aquest tram del corredor, el de Saragossa a Sagunt passant per Terol, en les seues infraestructures prioritàries i en els seus plans inversors”, ha dit.

Sampedro també ha assenyalat que les obres que s’estan desenvolupant ara mateix per part del Ministeri de Foment, bona part d’elles subvencionades pel Port de València per a millorar aquesta xarxa, “són clarament insuficients”. A més,  ha incidit en que el potencial d’aquesta via “és gegantesc, amb uns beneficis immediats tant a nivell empresarial com per al transport de passatgers sostenible i de qualitat, per no parlar del que suposaria per a la vertebració dels nostres territoris, la ocupació i, per tant, es tracta d’una oportunitat que no podem perdre”.

Related Articles

Back to top button