Rosa Pérez Garijo (EUPV): “Volem la reversió de tots els hospitals de gestió privada”

Iván Martínez: “Anem a estar vigilants perquè amb la salut no es pot especular perquè és un dret i això s’aconsegueix amb la gestió pública”

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, junt amb el regidor i portaveu del grup municipal d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, el responsable de l’Àrea de Sanitat d’EUPV, Asensio García Machí, i Cristian Veses, membre de l’Executiva de la formació d’esquerres, han mantingut aquest matí una reunió amb representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública amb l’objectiu de conèixer sobre el terreny l’impacte de la reversió de l’Hospital d’Alzira.

“Esquerra Unida del País Valencià té un compromís històric amb la reversió d’aquest hospital. Per això, aquesta comarca, era una prioritat per a aquesta direcció”. Així de clar ho ha dit la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, en la compareixença de premsa oferida després de la reunió i on també ha recordat que la formació d’esquerres sempre ha defensat la gestió pública de la sanitat i “el model de reversió d’Alzira s’ha constituït en exemple per a tota la resta d’hospitals pública que encara mantenen la gestió privada”.

Així mateix, la màxima representant de la formació d’esquerres ha recordat que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de La Ribera va tindre un paper protagonista en la reversió, aconseguint que s’arribara a una coordinació entre sindicats i partits i associacions. “Els felicitem perquè en el seu moment van aconseguir que tots els partits polítics signaren un compromís per la reversió. L’Hospital de la Ribera va ser el primer en passar a ser gestionat de manera privada i ara és el primer també en ser revertit i esperem que es continue amb el de Dénia i el de Manises”, ha manifestat Pérez Garijo.

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, s’ha referit als punts en els que encara s’estan treballant com, per exemple, l’alliberament del pàrking, algunes mesures puntuals d’urgències i d’estiu o la millora del transport públic. Sobre aquest últim punt, Martínez ha explicat que des de l’Ajuntament “hem presentat al·legacions a la ruta plantejada per la Generalitat perquè saturava el trànsit”. “Ara comença una altra fase en la qual estarem vigilants respecte al plantejament per als pròxims anys perquè no ens conformem amb una sanitat pública sinó, a més, la volem de qualitat. Amb la salut no es pot especular perquè és un dret i això s’aconsegueix amb la gestió pública”, ha afegit.

Per últim, el representant de l’Área de Salut d’Esquerra Unida, Asensio García Machí, ha comentat que, encara que “s’ha d’estar en guàrdia i vigilants”, és evident que la millora és palpable en qüestions com el reforçament de totes les 11 zones bàsiques, en concret els punts d’atenció continuada, urgències o l’atenció primària i pediatria en Algemesí, Benifaió, Llombai i Sueca.

Related Articles

Back to top button