Sixto: “Amb l’autorització de les manifestacions de l’extrema dreta estem abocats a reviure els fets que marcaren el passat 9 d’Octubre”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha mostrat hui la seua preocupació pel fet que Delegació de Govern haja autoritzat manifestacions per a la vesprada del 9 d’octubre demanades per grups feixistes i de l’extrema dreta. Per a Sixto, “la experiència del que va passar l’any passat hauria de fer que la Delegació de Govern a València canviara prou qüestions de l’operatiu policial i, a més, no autoritzara a determinades entitats”.

El representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa, que va presentar preguntes dirigides a l’anterior executiu de Mariano Rajoy sobre el succeït l’any passat, ha assenyalat que l’actual govern Central no pot caure en la mateixa errada que els populars. “L’espectacle de 2017 va ser lamentable, al igual que les agressions que es varen patir per part de grupuscles feixistes i la disposició d’un operatiu policial que estava dirigit, més que a protegir el lliure dret a la manifestació, a la protecció dels agressors, evitant que es poguera exercir amb total llibertat el dret a manifestació”, ha afirmat.

Per això, des d’EUPV –ha continuat Sixto, reclamem a Juan Carlos Fulgencio, delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, que enguany l’operatiu policial canvie, no s’autoritze l’eixida de determinats grups feixistes i es protegisca de veritat el dret de manifestació, “que les i els que volem eixir als carrers de manera pacífica no estiguem rodejats de policies com si foren una banda de criminals. No és creïble que organitzacions pròximes a la dreta i l’extrema dreta organitzen manifestacions pacífiques”, ha dit.

Per últim, el diputat valencià ha insistit en que, pel contrari, si es continua mantenint l’autorització a aquestes entitats, “tornarem a viure el mateix episodi o un pitjor amb gent d’extrema dreta campant sense cap impediment per València i impedint que la gent isca al carrer a reclamar i defensar l’autogovern valencià amb pau i amb llibertat”.

Related Articles

Back to top button