EUPV recolza al regidor de Callosa de Segura que el dilluns declararà en un jutjat de Valladolid per la demanda d’’Advocats Cristians’

Pérez Garijo: “En l’actualitat és incomprensible que es continuen admetent denúncies com la d’aquesta associació ancorada en el segle passat”

Ismael Ballester: “És increïble que se’ns puga jutjar per vulnerar l’honor d’una plataforma que tots sabem quina és la seua posició ideològica”

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, s’ha traslladat hui fins a la Vega Baixa per a recolzar a Ismael Ballester, primer tinent d’alcalde i portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Callosa de Segura, que serà jutjat el pròxim 1 d’octubre a Valladolid després d’una demanda presentada per l’associació ‘Advocats Cristians’ per, segons aquesta entitat, “ofendre el sentiments religiosos”. Les declaracions les va fer Ballester en una roda de premsa posterior a l’ordre de retirar la creu feixista i en les quals qualificava a aquesta entitat ‘d’antidemocràtica”, segons han explicat els dirigents d’esquerres als mitjans de comunicació.

Esquerra Unida del País Valencià, que forma part del govern municipal de Callosa de Segura, impulsà la retirada de la Creu dels Caiguts de la plaça de l’Església amb motiu de l’adaptació del municipi a la Llei de Memòria Històrica. Arran d’aquest moment, els regidors d’EUPV van haver de suportar agressions verbals i pintades a la seu de la formació d’esquerres e, inclús, en els domicilis particulars.

“La nostra tenacitat i constància per fer complir aquesta llei ens ha dut a patir continus atacs per part de grups d’ultradreta però tenim clar que el nostre objectiu quan entrarem al govern era aconseguir la retirada de tota aquesta simbologia contrària als valors democràtics i continuarem fent aquesta tasca”, ha dit Ismael Ballester, qui ha recordat que les declaracions que han portat a ‘Advocats Cristians’ a presentar una denúncia les va fer en la roda de premsa convocada per l’Ajuntament.

“Vull donar la cara”

“En aqueixa convocatòria tan sols vaig fer una xicoteta radiografia del que és aquesta entitat fent ús del dret de la llibertat d’expressió. Vaig comentar que, com bé posa en la seua pròpia pàgina d’internet, està contra els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI i, per tant, està ancorada en un altre segle”, ha dit Ballester, qui, a més, ha assegurat que el dilluns acudirà a declarar perquè “vull donar la cara”. El primer tenint d’alcalde de Callosa de Segura també ha declarat que eixe dia “em tocarà viure una situació estranya sobretot si tenim en compte que estem en una democràcia. És increïble que se’ns puga jutjar per suposada vulneració de l’honor davant una plataforma que tots sabem quina és la seua posició ideològica”.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha valorat aquest fet com “una persecució a la qual ens estem trobant diàriament les persones que defensem, com en aquest cas, la Llei de Memòria Històrica”, i ha mostrat la seua preocupació pel fet que aquesta associació no solament està portant una persecució contra els companys i companyes en Callosa de Segura, sinó que també està involucrat en altres similars.

“En ple segle XXI, és a dir, transcorreguts prop de 40 anys des que es va instaurar la democràcia en el nostre país, és incomprensible, no solament que se seguisca exaltant una dictadura i símbols que havien d’haver sigut retirats després de l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978, si no que es continuen admetent denúncies com la d’aquesta associació”, ha assenyalat Rosa Pérez Garijo, qui ha afegit que si els membres d’’Advocats Cristians’ volen ajudar a l’Església el que haurien de fer “és investigar i denunciar els casos de pederàstia que l’emboliquen”.

Per últim, la màxima dirigent de la formació d’esquerres ha anunciat que el dilluns també assistiran companyes i companys de la direcció federal d’IU per a donar suport a Ismael Ballester.

Related Articles

Back to top button