EUPV recorda als partits del Botànic que estaven en contra del macroprojecte de ‘Port Mediterrani’ quan estaven en l’oposició

 

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i el portaveu del grup municipal d’EUPV a l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, han visitat hui el paratge natural de La Mola, on està prevista la construcció d’un macroprojecte urbanístic anomenat ‘Intu Mediterrani’ i que suposarà la destrucció de quasi un milió de metres quadrats de dita zona. La formació d’esquerres ha mostrat la seua oposició frontal a aquest projecte impulsat pel PSPV a l’Ajuntament de Paterna amb Juan Antonio Sagredo al capdavant.

Pérez Garijo: “Aquest projecte forma part de l’antiga ‘cultura del pelotazo’ que ens va portar a la bambolla immobiliària”

Parra: “No ens podem permetre que aquest projecte isca endavant amb un model econòmic que el que està fent és carregar-se el territori i el comerç valencià”

Esquerra Unida del País Valencià ha qualificat com una “barbaritat” el projecte d’un fons d’inversió que opera des del paradís fiscal de Luxemburg i que pretén construir un gran complex comercial en una zona protegida i, a més, saturada d’oferta comercial d’aquest tipus. “Pensem que el que hi ha darrere de tot açò no és més que una operació especulativa per a requalificar terrenys i per això exigim al president del Consell i a la resta de grups que conformen el Pacte del Botànic que mostren la seua clara oposició a aquest macroprojecte perquè no cal oblidar que mostraven una aparent oposició mentre no governaven”, ha dit la coordinadora de la formació d’esquerres en declaracions als mitjans de comunicació. Mentre que Javier Parra ha assenyalat que l’eixida del govern local de Compromís sembla un colp d’efecte a tan sols uns mesos de les eleccions, quan tots sabem que ha recolzat a Sagredo al llarg de tota la legislatura, a pesar que el PSPV de Paterna estava a favor d’aquest macroprojecte des de l’inici”.”.

En aquest mateix sentit, Rosa Pérez Garijo ha afegit que “a més es dóna la circumstància que els beneficis d’eixos models de negoci solen anar a parar a les multinacionals, inversors estrangers i fons voltor, com és aquest cas, que és on al final es queden els diners”. “En el xicotet comerç els beneficis repercuteixen directament en el propi territori i això és el que defensem des d’EUPV”, ha manifestat.

“Sembla increïble que ara, amb governs progressistes, aquest projecte continue  endavant. EUPV ha sigut la única força política que en aquest ajuntament s’ha manifestat en contra i el que volem ara són fets, que es veja clarament que tant en el Consell com en els ajuntament implicats no s’està d’acord amb estos macroprojectes que tant s’ha criticat en altres èpoques per partits que ara estan en el govern”, ha declarat la màxima representant de la formació d’esquerres.

“Protegir i no destruir”

Per la seua banda, el regidor d’EUPV a l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, ha deixat clara la postura de la formació d’esquerres de protegir i no destruir i, per això, “anem a recolzar totes mobilitzacions que es realitzen en defensa del territori i en contra d’aquest centre comercial”. “Es tracta d’un projecte que, a més, està sent dirigit des d’un fons d’inversió radicat en un paradís fiscal com és Luxemburg i és necessari explicar a la població quina repercussió va a tenir en l’ocupació ja que de cada 2 llocs de treball que es creuen, es van a destruir 3 i, a més, es van a destrossar un milió de metres quadrats de zona forestal”, ha dit.

“No ens podem permetre que aquest projecte isca endavant i per això hem d’aconseguir que tota l’esquerra, no solament en les institucions sinó també en els carrers, estiga en contra d’aquest model econòmic que el que està fent és carregar-se el territori valencià”, ha manifestat el regidor d’EUPV a Paterna, qui ha afegit que aquests grans centres comercials el que estan fent és buidar les ciutats del xicotet comerç i destruint molta més ocupació de la que es genera, per no parlar de què la que es crea suposa unes condicions molt precàries. Necessitem ocupació de qualitat i açò és el que defensarem sempre”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button