EUPV lamenta la pèrdua d’una oportunitat històrica per modificar la Llei Electoral Valenciana

 

Rosa Pérez Garijo: “Ciudadanos demostra ser un partit al servei dels seus propis interessos i sense cap utilitat per a la ciutadania”

Esquerra Unida del País Valencià ha mostrat la seua decepció després de l’anunci de Juan Córdoba (Ciudadanos) de rebutjar la reforma de la Llei Electoral Valenciana que a hores d’ara està en fase de tramitació parlamentària. Segons la formació d’esquerres aquesta llei, tot i no ser de màxims, aportava elements indiscutiblement millors que l’actual legislació i la convertiria, en paraules d’experts, en la més avançada de la resta d’Espanya.

Per a Pérez Garijo, qui ja va comparèixer el passat mes de juliol en comissió parlamentària a invitació de Podem per valorar l’actual proposta, “Ciudadanos peca una vegada més de prioritzar els càlculs electorals a les polítiques positives per a la gent, perquè la proposta legislativa millora substancialment elements de transparència, igualtat i democratització al marge d’un simple llistó electoral”.

A més, EUPV ha retret als partits del Govern la lentitud demostrada per dur endavant la reforma, donat que durant molts mesos Ciudadanos sí ha estat favorable a aquesta, concretament el temps que Alexis Marí dirigia el grup parlamentari. “Si s’haguera tingut més voluntat ja estaria aprovada des de fa mesos. Era una proposta quasi unànime entre les formacions polítiques i que venia prèviament treballada, així que no hi ha excuses”

Per últim, la coordinadora general d’EUPV ha anunciat que la seua formació durà aquest tema al programa electoral per als comicis de 2019, “la democratització de les institucions és una reivindicació històrica d’Esquerra Unida i de Izquierda Unida; a més hem presentat en vàries ocasions propostes de modificació de la Llei Electoral Valenciana a Les Corts i no ens aturarem ara, continuarem lluitant per millorar el sistema democràtic valencià”.

Related Articles

Back to top button