EUPV demana a Puig i a Bravo que deixen de fer “brindis al sol” en matèria de memòria democràtica

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, s’ha pronunciat avui sobre l’anunci que el President Ximo Puig va fer la setmana passada durant el Debat de Política General, relatiu a la creació d’un banc autonòmic d’ADN, exigint “fets” i “la fi del to electoralista” del PSPV en matèria de memòria democràtica.

En opinió de la coordinadora de la formació d’esquerres, “la creació del banc públic d’ADN no pot demorar-se”. Pérez Garijo s’ha mostrat molt crítica amb el departament que gestiona Gabriela Bravo: “en tota la Legislatura, la Conselleria de Justícia s’ha limitat a fer la Llei de Memòria, però no hi ha rastre del seu desenvolupament reglamentari, ni s’ha posat en marxa l’Institut de Memòria Democràtica, ni tampoc s’ha gastat un sol euro en exhumacions”.

“Vam saludar amb satisfacció la promulgació de la Llei de Memòria Democràtica com un avanç social molt necessari, però des que es va publicar al Diari Oficial el 17 de novembre de 2017, no s’ha fet res més”, ha començat dient la màxima representant d’EUPV. “Darrere de cada anunci del Consell en termes de memòria democràtica hi ha molt bona voluntat, però poc realisme”, ha asseverat Pérez Garijo, qui ha recordat que la consellera Gabriela Bravo ja va anunciar en juliol de 2017 que la Generalitat assumiria el cost d’exhumació i identificació de les víctimes del franquisme i que “a hores d’ara no ha destinat ni un euro”.

Ara, amb l’anunci del banc d’ADN, s’incorre, en paraules de Pérez Garijo, “en la mateixa tàctica: la de fer brindis al sol”. “On està el desenvolupament reglamentari de la Llei?, quan es crearà l’Institut de Memòria Democràtica?” són algunes de les preguntes que ha llançat Rosa Pérez a l’executiu valencià.

Related Articles

Back to top button