Sixto: “El govern Central no pot allargar més l’agonia que pateix el servici de trens de rodalies del País Valencià”

La formació d’esquerres ha registrat un escrit en el qual denuncia els fets ocorreguts el passat dimarts quan almenys 4 de les 6 línies de rodalies del nucli ferroviari de València van patir incidències negatives.

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha plantejat una bateria de preguntes a la Cambra Baixa relacionades amb les nombroses incidències que pateixen els usuaris i els treballadors dels trens de rodalies del País Valencià. Sixto ha recordat les denúncies realitzades per col·lectius de treballadors i usuaris davant la constant manca de personal, tant en conducció com en taquilles i tallers, especialment en aquest últim servei. A aquesta situació, cal afegir una falta de renovació suficient dels trens que ja han esgotat la seua vida útil per a prestar un servei eficient i de qualitat. 

El representant valencià ha explicat en el text presentat que almenys dotze serveis ferroviaris van quedar anul·lats a la Comunitat el 4 de setembre de 2018 per manques de personal i problemes tècnics en els trens, segons informacions que es desprenen de la denúncia realitzada per diferents sindicats de treballadors de RENFE. “Almenys dues línies de rodalies i el regional entre Xàtiva i Alcoi es van veure afectats per aquesta situació i en l’últim cas, el Xàtiva-Alcoi, es van suprimir els trens de les 8.50 i les 17.20 hores, per la qual cosa els viatgers van realitzar part del trajecte, València-Xàtiva, en un rodalies i el restant, Xàtiva-Alcoi, en el transport alternatiu per carretera que va habilitar l’organisme del Ministeri de Foment”, ha explicat.

A més a més, a aquestes cancel·lacions es van sumar altres dues en la C-2, que cobreix el trajecte des de l’estació del Nord fins a la de Xàtiva, i vuit en la C-3. En aquesta línia va tenir repercussió en les connexions amb Bunyol i Aldaia, on es van anul·lar dues i sis, respectivament. Si açò no fóra suficient, el 4 de setembre de 2018 també va haver-hi retards que van repercutir en les línies C-5 (València-Caudiel) i C-6 (València-Castelló), “per la qual cosa en conjunt almenys 4 de les 6 línies de rodalies del nucli ferroviari de València van patir incidències negatives, amb perjudicis per als passatgers”, ha manifestat Ricardo Sixto.

Amb aquest motiu, des d’EUPV – ha explicat el representant de la formació d’esquerres- “volem saber si el govern Central és conscient de la delicada situació en què es troba el servei de rodalies del País Valencià i per què en els últims anys, i malgrat les constants denúncies i reclamacions, no s’ha solucionat un problema que afecta a milers d’usuaris, a més de quins són els plans del Govern per a millorar i modernitzar el nostre servei de rodalies, especialment en el nucli de València”.

Per últim, el diputat valencià ha recordat que són ja constants les denúncies realitzades per col·lectius de treballadors i usuaris davant la constant manca de personal, tant en conducció com en taquilles i tallers, en especialment en aquest últim servei on es ve reclamant una substancial millora per a poder disposar de recanvis de material, ja que l’actual situació de falta de material de reparació retarda la posada en servei dels vehicles. A aquesta situació, cal afegir una falta de renovació suficient dels trens que ja han esgotat la seua vida útil per a prestar un servei eficient i de qualitat.

 

Related Articles

Back to top button