Pérez Garijo: “Ens pareix vergonyós que el mateix govern que va acollir a l’Aquàrius, cobre les taxes d’estància a l’Open Arms al Port de Borriana el passat juny”

 

EUPV considera que la solidaritat “no és fa amb gestos aïllats” i demana que se’ls torne els diners d’aquest impost a un vaixell que en menys de tres anys ha salvat a quasi 60.000 persones.

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua decepció perquè s’ha fet cas omís a la petició que li va dirigir directament per carta el passat 15 de juny a la consellera Maria José Salvador en la qual li demanava que l’Open Arms estiguera exempt de pagar les taxes d’estància en el port de Borriana, quantitat que, cal recordar, ascendia a 300 euros al dia.

Pérez Garijo, acompanyada del coordinador local de la formació d’esquerres a Borriana, Gabriel Ferrándiz, va visitar el vaixell d’Open Arms atracat al port pesquer de la capital de la Plana Baixa dies abans que arribara a València l’Aquàrius. “Vàrem comprovar la important tasca d’aquesta organització no governamental que des de setembre de 2015 està rescatant de la Mar Egea i de la Mediterrània als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes, de situacions de pobresa o de persecucions”, ha dit.

No obstant, -ha continuat- “el Consell ha mirat cap a un altre costat i ha decidit fer cas omís a la meua petició perquè ja li ha cobrat a l’Open Arms les taxes d’estància”. “És aquesta la solidaritat de la qual fa gala el govern del Botànic? L’acollida de l’Aquàrius va ser un gest aïllat?”, s’ha preguntat la màxima dirigent de la formació d’esquerres, qui ha acusat al Consell de prendre una decisió injusta “per la increïble tasca humanitària que estan fent per a ajudar a tots els refugiats davant les nefastes polítiques d’acollida dels països de la Unió Europea”.

Cal recordar també que l’Open Arms va acompanyar en les últimes milles a les embarcacions de l’Aquarius que arribaren al Port de València amb més de 600 refugiats procedents del nord d’Àfrica. Per tot això, “reclamem que es demostre que la Generalitat és vertaderament solidària i torne els diners de les taxes que li han cobrat a l’Open Arms”, ha conclòs la coordinadora d’EUPV.

 

Related Articles

Back to top button