EUPV recolza la manifestació en defensa del corredor Cantàbric-Mediterrani que potencie les comarques de l’interior del País Valencià i d’Aragó

Sixto: “Les obres que s’estan desenvolupant des del Ministeri són absolutament insuficients per a connectar el nord amb la costa mediterrània”

 Sampedro: “Es tracta d’una oportunitat que no podem perdre pel seu potencial tant a nivell empresarial com de transport de passatgers i vertebració dels nostres territoris”

Esquerra Unida del País Valencià ha participat hui a la presentació de la manifestació que tindrà lloc el pròxim 7 d’octubre en Valencia en defensa del corredor Cantàbric-Mediterrani. La marxa, que ha sigut convocada per les diferents federacions de veïns de tots dos territoris i recolzada per la formació d’esquerres, té com a objectiu la reivindicació de la defensa d’aquesta línia que és clau per a l’Autoritat portuària de la capital del Camp de Morvedre i València i les plataformes logístiques de Terol i Saragossa.

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, que ha presentat a la Cambra Baixa diferents iniciatives al respecte, ha declarat que és necessari seguir eixint al carrer per a exigir que les inversions en la línia Sagunt-Teruel-Saragossa es realitzen de manera immediata. “Es tracta d’una infraestructura necessària per al País Valencià i Aragó per a connectar el nord amb la costa mediterrània i, per tant, les obres que s’estan desenvolupant ara mateix per part del Ministeri de Foment, bona part d’elles subvencionades pel Port de València per a millorar aquesta xarxa, són clarament insuficients”, ha declarat.

Així mateix, el diputat valencià, que ha fet una crida a la ciutadania per a participar massivament en aquesta manifestació, ha insistit en que és molt important potenciar aquest eix. “Per a EUPV, invertir en aquest traçat ferroviari suposaria una vertadera vertebració de les comarques de l’interior i d’Aragó i, per aquest motiu, recolzem total i absolutament les mobilitzacions al voltant de la defensa del corredor Cantàbric-Mediterrani”, ha dit Sixto.

Per la seua banda, el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, ha recordat que Esquerra Unida porta anys denunciant l’estat lamentable i tercermundista d’aquesta via. “Ens sumarem a aquesta manifestació  perquè entenem necessari que la Unió Europea incloga aquest tram del corredor, el de Saragossa a Sagunt passant per Terol, en les seues infraestructures prioritàries i en els seus plans inversors”.

Per finalitzar, Sampedro ha incidit en que el potencial d’aquesta via “és gegantesc, amb uns beneficis immediats tant a nivell empresarial com per al transport de passatgers, per no parlar del que suposaria per a la vertebració dels nostres territoris i, per tant, es tracta d’una oportunitat que no podem perdre”.

Related Articles

Back to top button