EUPV exigeix al govern valencià que derogue el conveni d’assistència religiosa als hospitals públics

 

Rosa Pérez Garijo: “Ens sembla un escàndol que la Generalitat destine cada any 856.000 euros públics als capellans dels hospitals”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, exigeix al govern de la Generalitat Valenciana la derogació del conveni signat l’any 1992 per a cobrir els sous dels capellans i la despesa dels espais religiosos de 25 hospitals públics valencians. Per a Rosa Pérez, “ens sembla un veritable escàndol que mentre les arques públiques tenen veritables dificultats per mantindre els mínims d’atenció sanitària a la població, 856.000 euros es destinen a pagar assistència religiosa a centres públics”.

Rosa Pérez recorda que l’any 2013 EUPV ja va presentar una Proposició No de Llei a les Corts per a derogar el conveni subscrit l’any 1992 que regulava aquesta despesa pública, la qual no va prosperar pel bloqueig de l’aleshores govern del PP: “El govern del Botànic no pot continuar amb aquesta despesa, destinant cada any centenars de milers d’euros dels pressupostos de Sanitat a una qüestió que en cap cas està relacionada amb l’atenció sanitària. Resulta si més no contradictori que els centres de salut de la ciutat d’Alacant s’hagen quedat tancats i sense atenció pediàtrica de vesprada del 15 de juliol al 15 de setembre per manca de recursos, i que en canvi es paguen els sous de capellans catòlics”. En aquest sentit, insta als partits del govern valencià “a recollir el testimoni d’aquella Proposició No de Llei i promoure de manera efectiva la laïcitat de les institucions públiques”.

La coordinadora general d’EUPV també ha recordat que “tant el PSPV com Compromís han aprovat nombroses mocions en favor de la laïcitat dels espais i institucions públiques, a València ciutat sense anar més lluny el passat mes de gener. No es pot entendre, doncs, que els partits progressistes estiguen d’acord amb aquesta despesa gens pròpia d’una societat moderna i aconfessional”.

Related Articles

Back to top button